Dinamik, Akılcı, Üretken Nesiller

Türk Milli Eğitim genel amaçlarına uygun, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda dinamik, akılcı, üretken nesiller yetiştirmeyi amaç edindik.

Dinamik, Akılcı, Üretken Nesiller

Dinamik, Akılcı, Üretken Nesiller

Türk Milli Eğitim genel amaçlarına uygun, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda dinamik, akılcı, üretken nesiller yetiştirmeyi amaç edindik.

 

 

Uzun yıllar eğitim yöneticiliği ve okul müdürlüğü yaparak, kendisini eğitime adayan, Beylikdüzü Toki Mehmet Akif Ersoy ortaokulunun Müdürü Hülya Yılmaz okula yaptığı yeniliklerle Beylikdüzü’nde gündem oluşturdu. Yaptığı çeşitli etkinliklerle okulunun imajını yeniden parlatan, okulun fiziki koşullarını değiştirerek, kendisini eğitime adayan Hülya Yılmaz gazetemize Müdürü olduğu Toki Mehmet Akif Ersoy okulu hakkında bilgi verdi.

 

“Merkez Okul”

Okul Müdürü Hülya Yılmaz;  TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Adnan Kahveci Mahallesi'nde bulunan ve bünyesinde anasınıfı, 31 derslik, bilişim sınıfı, müzik sınıfı, kantin, yemekhane ve çok amaçlı salonu ile 5150 m2 alanda faaliyet gösteren bir kamu kurumudur. Türk Milli Eğitim genel amaçlarına uygun, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda dinamik, akılcı, üretken nesiller yetiştirmeyi amaç edinmiş, bu yönüylede Beylikdüzü’ nün merkezi okulu diye biliriz.  

 

“Misyon Vizyon”
Okulumuz yakın zamanda kurulmuş olmakla birlikte geliştirdiği stratejik planlama, çağın gerektirdiği misyon ve vizyon yenilikleri ile sosyal, kültürel ve akademik anlamda her yıl kendi başarılarının üzerine yenilerini ekleyerek Türk Milli Eğitim genel amaçlarına uygun, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda dinamik, akılcı, üretken nesiller yetiştirmeyi amaç edinmiş ve ilçenin en seçkin ortaokullarından biri haline gelerek bir çok projeyi hayata geçirmiştir. İstanbul’u Okuyorum Projesi kapsamında, “Şifrelerin Peşinde İstanbul “ kitabının yazarı Sayın Hasan Topdemir’i okulumuzda ağırlayarak öğrencilerimizle buluşturduk. Öğretmenlerimiz sürekli kendilerini yenileyen, çağdaş eğitim niteliklerini yakalamayı ilke edinen eğitim kadrosuyla her öğrencisiyle üretken bir yapıda ve gelişen teknolojilere uyumlu bireyler ortaya çıkarma gayretiyle hareket etmektedirler.

 

 

 

“Analiz Ve Sentez”
Okulumuz belirli bir kurum kültürü oluşturarak bu çizgi üzerinde hareket edip bir aile ortamı içerisinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bu kurum kültürünün oluşturduğu disiplin; rol model öğretmen kadrosu, iş birliğine dayalı üretken bir yapı, sevgi ve karşılıklı anlayış ortamıyla, sosyal ilişkilere verdiği önem ile düşünen, sorgulayan, analiz ve sentez aşamalarını hayata geçiren, hedefleri olan ve nihayetinde gelişime ve yeniliklere açık gençler yetiştirmektedir.

Bu çerçevede kurumumuz belirli aralıklarla profesyonel eğitim uzmanları liderliğinde bir program çerçevesinde velilere ve öğrencilere seminerler vermektedir.

“Oynayarak Öğreniyorum”“Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık ““Mektuplara Dönelim” projelerinde görev alan öğrencilere, yaptıkları görevleri ödülsüz bırakmamak adına sertifikalar dağıttık.

Okulumuzda yürütülen “3 e-Twinning” projesi ulusal kalite etiketi ile ödüllendirilmiştir. Bu da bizim iyi işler başardığımızın ve başaracağımızın teminatıdır.

 

 

 Etkinliklerle Farkındalıklar

 

Birçok etkinliklerle öğrencilerimizi bilinçlendirerek eğlendirdik, Okulumuz Rehber Öğretmenleri ve Müzik Öğretmenleri ile birlikte Biz Birbirimizi Tamamlıyoruz Projesi kapsamında görme engellilere empati yapılması amacıyla öğrencilerin gözleri bağlı şekilde derslerimizi işledik. İstanbul’u Okuyorum projesi kapsamında her hafta düzenli olarak klasik müzik eşliğinde  kitap okuma etkinliğine imza attık.. 

14-20 Ekim Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Farkındalık haftası kapsamında okulumuzda “Mangala Etkinliği” düzenlendik.  

Biz Birbirimizi Tamamlıyoruz projesi kapsamında Organ Bağışı ile ilgili farkındalık çalışması yapıldı Yine bu proje kapsamında Sıfır Atık etkinliği olarak kullanılmayan tişörtlerden alışveriş çantası yapılmıştır.

. Öğretmenim Elimi Tut projesi kapsamında Lösemili çocuklar haftası 5-B sınıfı öğrencileri   tarafından etkinlikler düzenlenmiştir.

      Ata’mızın vefatının 84 yılı, okulumuzda çeşitli etkinliklerle anıldı.

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: dinamik akılcı üretken nesiller
Tarih: 15.12.2022 16:16
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.