Dünyadan Türkiye’ye Afet Desteği

Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle birçok ülkeden Türkiye'ye taziye ve destek mesajları gelmeye devam ediyor.

Dünyadan Türkiye’ye Afet Desteği

Büyüklüğü AFAD tarafından 7,7 ve 7,6 olarak açıklanan ve 10 ilde hissedilen deprem ayrıca 16 ülkede hissedildi. Dünya liderleri ve uluslararası yetkililer Türkiye'nin yanında olduklarını vurguladı.

T.C. İletişim Başkanlığı tarafından edindiğimiz bilgiye göre Dünya Ülkelerinden gelen mesajlar şu yönde;

Azerbaycan Türkiye'ye sahra hastanesi gönderiyor

 

Azerbaycan, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden zarar görenler için iki uçak insani yardım gönderecek.

 

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatı üzerine insani yardım malzemeleri taşıyan 2 uçağın yakın zamanda Türkiye'ye hareket edeceği bildirildi.

 

Açıklamada, uçaklardan birinde tam teçhizatlı sahra hastanesinin bulunduğu belirtildi. Deprem bölgelerinden birinde kurulacak hastanede Azerbaycanlı doktorlar görev yapacak.

 

Diğer uçakta ise çadır, battaniye ve ısıtıcı gibi malzemeler yer alıyor.

 

Azerbaycan, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Türkiye'ye 420 personel göndermişti.

 

Dünya Bankası ve IMF'den depremler nedeniyle taziye mesajı

 

Dünya Bankası Başkanı David Malpass ile Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

 

Dünya Bankası Grubu Başkanı Malpass, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yıkıcı depremden etkilenen Türkiye ve Suriye halkına taziyelerini sunduğunu belirterek "Dünya Bankası depremden etkilenenleri desteklemek için hızla hareket edecektir." ifadesini kullandı.

 

IMF Başkanı Georgieva da paylaşımında, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen yıkıcı deprem ve gelişen insanlık dramından derin üzüntü duyduğunu kaydetti.

 

Düşünceleri ve dualarının bu felaketten etkilenenlerle birlikte olduğunu belirten Georgieva, sevdiklerini kaybedenlere başsağlığı diledi.

 

Lübnan'dan 83 kişilik yardım ekibi THY uçağıyla Adana'ya hareket etti

 

Lübnan'dan 83 kişilik arama kurtarma ekibi Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla Adana'ya hareket etti.

 

THY Anadolu Jet'e ait bir uçak, Lübnanlı ekibi almak için Beyrut Rafik Hariri Uluslararası Havalimanı'na gönderildi.

 

Lübnan Ordusu Arama Kurtarma Timi, Lübnan Kızılhaçı, Lübnan Başbakanlığı, Lübnan Sivil Savunma Birimi, Beyrut İtfaiyesi, Beyrut-Türk İş birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) arama ve kurtarma ekibi ve Birleşmiş Milletler İnsanî Yardım Koordinasyon Ofisi personelinin yer aldığı 83 kişiden oluşan arama kurtarma ekibini taşıyan uçak Adana'ya gitmek üzere Beyrut'tan havalandı.

 

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, gün içinde yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından enkaz altındakilerin kurtarılması için Türkiye'ye bir arama kurtarma ekibi gönderebileceklerini belirtmişti.

 

ABD Başkanı Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş olsun telefonu

 

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayan ABD Başkanı Biden, hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

 

ABD, Türkiye'ye 158 kişilik arama kurtarma ekiplerinin de olduğu yardım ekiplerini gönderiyor

 

ABD, deprem nedeniyle Türkiye'ye 79'ar personelden oluşan toplam 158 kişilik iki kentsel arama ve kurtarma ekibi dâhil ek yardım ekipleri gönderecek.

 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, çevrimiçi düzenlenen günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

ABD'li yetkililerin NATO müttefiki Türkiye'de meydana gelen depremlerle ilgili derhâl harekete geçerek Türk yetkililerle gönderilebilecek yardımlar konusunda görüştüğünü aktaran Kirby, "Şu anda sahadaki personele ek olarak Türkiye'nin arama ve kurtarma çabalarını desteklemek ve yaralanan herkesin ihtiyacını karşılamaya yardımcı olmak için 79'ar kişilik iki adet kentsel arama ve kurtarma ekiplerinin de bulunduğu yardım ekipleri gönderiyoruz." dedi.

 

Kirby, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve Savunma Bakanlığının (Pentagon) da Türkiye ile koordinasyon halinde ek yardımlar için görüştüğünü bildirdi.

 

Apple şirketi depremzedelere bağışta bulunacak

 

Apple, Üst Yöneticisi (CEO) Tim Cook da Türkiye ve Suriye'ye taziyelerini ileterek "Apple, yardım ve kurtarma çabalarına bağışta bulunacak." açıklamasına yer verdi.

 

Gürcistan, Türkiye'ye arama kurtarma ekibi gönderdi

 

Gürcistan hükûmetinin, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalanların kurtarılmasına destek vermek için Türkiye'ye arama ve kurtarma ekibi gönderdiği bildirildi.

 

Gürcistan İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gürcistan hükûmetinin kararıyla 60 kişiden oluşan arama ve kurtarma ekibinin yola çıktığı belirtildi.

 

Açıklamada, arama ve kurtarma ekibinin Türkiye'de, Gürcistan Acil Durum Yönetim Hizmeti Başkanı Teimuraz Mgebrişvili'nin yönetiminde görev yapacağı kaydedildi.

 

Açıklamada ayrıca, ekiple beraber eğitimli köpekler ve ilgili ekipmanın da Türkiye'ye gönderildiği ifade edildi.

 

Bulgaristan'ın gönderdiği arama ve kurtarma ekibi Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptı

 

Bulgaristan'ın, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından kara yoluyla gönderdiği arama ve kurtarma ekibi Türkiye'ye ulaştı.

 

Bulgaristan'ın farklı kentlerinden bir araya gelerek 13 araçla yola çıkan 50'si arama ve kurtarma uzmanı 59 personel, pasaport işlemlerinin ardından Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptı.

 

Ekibin sorumlusu Kaloyan Donçev, tercüman aracılığıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk halkına başsağlığı dilediğini söyledi.

 

Yaşanan depremler dolayısıyla üzgün olduklarını belirten Donçev, "Biz komşuyuz ve sizin yaşadığınız her kötü şey bizi de derinden etkiliyor. Ben biliyorum ki Türkiye'de çok fazla hazırlığınız var ve gereken her şeyi yapıyorsunuz. Fakat biz komşu olarak buna göz yumamazdık. Biz de size katılmak istedik. Depremlerde görev almış 50 özel eğitimli personel olmak üzere toplam 59 kişiyiz. Yanımızda enkaz altında kalan kişileri bulabilmek için özel teknolojimizi de getiriyoruz." diye konuştu.

 

Donçev, kara yoluyla deprem bölgesine ulaşarak arama ve kurtarma çalışmalarına katılacaklarını dile getirdi.

 

İşlemlerinin ardından konvoy, polis eskortluğunda yola çıktı.

 

Almanya'dan arama kurtarma ekibi deprem bölgesine hareket etti

 

Almanya'nın Köln kentinden arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 41 görevli ve 7 köpekten oluşan bir ekip yola çıktı.

 

International Search and Rescue (ISAR) tarafından organize edilen ve uzmanlardan oluşan ekip Köln-Bonn Havalimanı'ndan özel uçakla Gaziantep'e hareket etti.

 

Kurtarma ekibinin lideri Steven Bayer, uçuş öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki yetkililerle irtibata geçip en kısa sürede deprem bölgesine ulaşmak için ilk aşamada "hızlı kurtarma ekibi" olarak bir araya geldiklerini söyledi.

 

Takım olarak 20 yıldan fazla arama kurtarma tecrübesine sahip olduklarını belirten Bayer, çok hızlı hareket edip organize olduklarını ve depremde zarar gören insanlara yardım etmek için çalışacaklarını ifade etti.

 

Enkaz altındaki insanları bulmak için özel eğitimli ve kokuya duyarlı kurtarma köpeklerinin yanı sıra özel arama teknolojisi de kullanan hızlı kurtarma ekibinin ilk aşamada 100 saat görev alacağı ve gerekirse 14 gün boyunca Türkiye'de kalabilecekleri belirtildi.

 

Latin Amerika ülkelerinden Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili destek ve dayanışma mesajları

 

Latin Amerika ülkeleri, depremlerin ardından destek ve dayanışma mesajları yayımladı.

 

Kolombiya

 

Kolombiya Dışişleri Bakanlığının açıklamasında yardıma hazır olunduğu belirtilerek "Kolombiya hükûmeti, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kahramanmaraş ilinde bugün meydana gelen deprem ve artçı sarsıntılar sonucunda telafisi mümkün olmayan çok sayıda can kaybından ötürü derin üzüntü duymaktadır." ifadelerini kullandı.

 

Bakanlık, Türkiye ve Suriye halkıya dayanışma içinde olduklarını bildirdi.

 

Brezilya

 

Brezilya Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva, Twitter hesabından, yaşanılan trajediyi büyük endişeyle takip ettiğini belirterek, "Brezilya, iki ülke halklarıyla, (Türkiye ve Suriye) kurbanların aileleriyle ve evlerini kaybeden herkesle dayanışma içinde olduğunu ifade ediyor." paylaşımında bulundu.

 

Venezuela

 

Venezuela Dışişleri Bakanlığı da Twitter hesabından, Türkiye ve Suriye halkına taziyelerini ileterek "Etkilenen bölgelerin mümkün olan en kısa sürede eski hâline dönmesi için yardım ve desteğe hazırız. Çok sayıda yaralının bir an önce iyileşmesi için dua ediyoruz." paylaşımını yaptı.

 

Ekvador

 

Ekvador hükûmetinden yapılan açıklamada ise depremin yol açtığı ölümler nedeniyle duyulan üzüntü dile getirilerek "Bu sabah Türkiye'de meydana gelen çok şiddetli depremin şokunu yaşayan Ekvador, kurbanların aileleriyle dayanışma halindedir." ifadesine yer verdi.

 

Küba

 

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parilla, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Derin üzüntümü ve dayanışmamı Türkiye halkı ve hükûmetine ifade etmek istiyorum. Kurbanların ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

 

Meksika

 

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard "Ülkenin güneyinde meydana gelen depremin yol açtığı hasar ve talihsiz can kayıpları için Türk halkına taziyelerimizi iletiyoruz. Bu zor günlerde dayanışmamızı paylaşıyoruz." ifadesini kullandı.

 

Paraguay

 

Paraguay Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye hükûmetine ve halkına en içten başsağlığı dileğinde bulunarak kayıp olan kişilere bir an önce ulaşılması ve yaralıların iyileşmesi temennisi bildirildi.

 

Dominik Cumhuriyeti

 

Dominik Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Roberto Alvarez Twitter hesabıdan "Ülkenin güneyinde meydana gelen depremde can kayıpları ve maddi hasarlar nedeniyle kardeş Türk halkı ve hükûmetine taziyelerimi sunuyorum." paylaşımında bulundu.

 

Arjantin

 

Arjantin Dışişleri Bakanı Santiago Cafiero de Twitter hesabından, Türkiye ve Suriye halkına başsağlığı dileğinde bulunarak kurbanların aileleriyle dayanışma içinde olduklarını söyledi.

 

Şili

 

Şili hükûmetinden yapılan açıklamada Türkiye ve Suriye'de yaşanılan depremden duyulan üzüntü ifade edilerek "Şili, Türkiye'nin güney illerini ve Suriye'nin kuzeyini etkileyen depremin neden olduğu ölümler nedeniyle kurbanlara dayanışmasını ifade ediyor. Yaralıların bir an önce iyileşmesini ve kayıp olanların kurtarılmasını diliyor." denildi.

 

Bolivya

 

Bolivya hükûmetinden yapılan açıklamada, Türkiye ve Suriye halklarıyla dayanışma içinde olduğu kaydedilerek hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten başsağlığı dilekleri sunuldu.

 

Peru

 

Peru Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Türkiye ve Suriye halkıyla derin dayanışma içinde olunduğu belirtilerek kurbanların ailelerine ve depremden etkilenenlere başsağlığı dileğinde bulunuldu.

 

Irak Kızılayı Türkiye'ye 150 kişilik ilk yardım ekibi gönderiyor

 

Irak Kızılayı, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Türkiye'ye 150 kişilik ilk yardım ekibi gönderdiğini duyurdu.

 

Irak Kızılayı, Türkiye ve Suriye'de yıkım ve ölümlere neden olan depremlere ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

 

Açıklamada, 150 kişilik gönüllü ilk yardım ekibinin Türkiye'ye gönderildiği belirtildi.

 

Irak Kızılayı ayrıca Suriye'ye ilk yardım malzemeleri, gıda ve çadırdan oluşan 50 ton yardım gönderdiğini duyurdu.

 

Belarus, Türkiye'ye deprem nedeniyle arama kurtarma ekibi gönderecek

 

Belarus'un, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından enkaz altında kalanların kurtarılmasına destek vermek için Türkiye'ye arama kurtarma ekibi göndereceği bildirildi.

 

Belarus Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Belarus Acil Durumlar Bakanı Vadim Sinyavkiy, Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'ya Türkiye ve Suriye'deki depremlerle ilgili bilgi verdi.

 

Lukaşenko'nun Türkiye'ye Belarus Acil Durumlar Bakanlığına ait arama kurtarma ekibi ile özel ekipman gönderilmesi talimatı verdiği belirtildi.

 

Açıklamada Suriye'ye insanî yardım gönderilmesi konusunda da çalışmaların yapılacağı kaydedildi.

 

Kosova, 30 kişilik arama kurtarma ekibini Türkiye'ye gönderdi

 

Kosova hükûmeti, Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Türkiye'deki uluslararası insanî yardım operasyonuna destek amacıyla Kosova Güvenlik Gücü Birliği'nin gönderilmesine karar verdi.

 

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, yaptığı açıklamada, Kosova Güvenlik Gücü Birliği'nin Türkiye'deki uluslararası insanî yardım operasyonuna destek amacıyla gönderilmesine ilişkin kararı onayladığını söyledi.

 

Osmani, Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu ifade ederek Kosova'nın gerekli desteği vermeye devam edeceğini bildirdi.

 

Karara göre 30 askerli bir Kosova Güvenlik Gücü Birliği, Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarına katılacak.

 

Birlik, akşam saatlerinde Türk Hava Yolları'nın tarifeli Priştine-İstanbul seferiyle Türkiye'ye gitti.

 

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) ve Prizren Esnaf Derneği iş birliğinde depremden etkilenen bölgelerdeki halka destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlatıldı.

 

KDTP Genel Başkanı ve Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, açılan yardım hesabına destek olunması çağrısında bulunurken toplanan yardımların en kısa sürede depremzedelere ulaştırılacağını bildirdi.

 

Kuzey Makedonya, Türkiye'ye 40 kişilik arama kurtarma ekibi gönderecek

 

Kuzey Makedonya, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye 40 kişilik arama kurtarma ekibi gönderme kararı aldı.

 

Kuzey Makedonya hükûmeti, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye acil yardım sağlanması amacıyla olağanüstü oturum düzenledi.

 

Oturumda, deprem bölgesinde Kuzey Makedonyalı vatandaşların bulunduğu belirtilerek 40 kişilik arama kurtarma ekibi gönderilmesi kararlaştırıldı.

 

Oturumda, arama kurtarmada kullanılan teçhizat, 6 araç, 2 itfaiye aracı, depremzedeler için 10 bin battaniye, 200 sedye ile 2 eğitimli köpek gönderme kararı alındı.

 

Rusya'dan arama kurtarma ekipleri Türkiye'ye hareket etti

 

Rusya Acil Durumlar Bakanı Aleksandr Kurenkov, Türkiye'de depremden etkilenen bölgelere Rus arama kurtarma ekipleri ve sağlık uzmanları gönderildiğini bildirdi.

 

Kurenkov, başkent Moskova'da yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı üzerine, arama kurtarma ekiplerinin, Türkiye ile Suriye'ye doğru yola çıktığını belirtti.

 

Söz konusu ekiplerin, Bakanlığa ait 4 uçakla depremden etkilenen bölgelere gönderildiğini kaydeden Kurenkov, bunların 100 kurtarma uzmanı ile 7 kinoloji grubundan oluştuğunu ve gerekli ekipmanlarla donatıldığını aktardı.

 

Ayrıca Kurenkov, ekiplerle birlikte deprem bölgesine sahra hastanesinin de ulaştırılacağını ve bu hastanede 40 sağlık uzmanının tıbbi destek sağlayacağını dile getirdi.

 

Macaristan, 55 kişilik arama kurtarma ekibini Türkiye'ye gönderdi

 

Macaristan hükûmeti, Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Türkiye'deki uluslararası insanî yardım operasyonuna destek amacıyla ekip gönderdi.

 

İçişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Bence Retvari yaptığı açıklamada, Macaristan Ulusal Afet Yönetimi Genel Müdürlüğüne bağlı 55 kişilik arama kurtarma ekibinin depremzedelere yardım etmek için Türkiye'ye gönderildiğini söyledi.

 

Retvari, Ulusal Afet Yönetimi'ne bağlı ekibin çok tecrübeli olduğunu ve Türkiye'de yapacağı çalışmalarla Türk-Macar dostluğunu da güçlendireceğini kaydetti.

 

Ekiple birlikte, arama kurtarma köpekleri ve 90 ton ekipmanın Macar Ordusuna ait uçakla Adana'ya hareket ettiği belirtildi.

 

Filistin'den Türkiye ve Suriye'deki arama kurtarma çalışmalarına destek

 

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye ve Suriye'deki arama-kurtarma çalışmalarına katılmak için sivil savunma ve sağlık ekiplerinin gönderileceğini belirtti.

 

Iştiyye, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremlerde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

 

Başbakan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın talimatları doğrultusunda, Türkiye ve Suriye'de binlerce can kaybı ve yaralanmaya yol açan depremde arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak için sivil savunma ve sağlık ekiplerinin gönderileceğini ifade etti.

 

Iştiyye, arama-kurtarma ekiplerinin depremden etkilenen bölgelere ulaşımını kolaylaştırmak ve yardımların iletilmesi çerçevesinde iki ülke makamlarıyla gerekli düzenlemelerin yapıldığını aktardı.

 

Malta'dan arama kurtarma ekibi Türkiye'ye hareket etti

 

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından enkaz altında kalanların kurtarılmasına destek verecek Malta ekibi, Türkiye'ye doğru yola çıktı.

 

Malta Dışişleri, Avrupa İşleri ve Ticaret Bakanı Ian Borg, İçişleri, Güvenlik, Reformlar ve Eşitlik Bakanlığına bağlı arama kurtarma ekibini Malta Havaalanı'ndan uğurlamasını Twitter hesabından paylaştı.

 

Borg, "Malta İçişleri, Güvenlik, Reformlar ve Eşitlik Bakanlığının Türkiye'ye arama ekibi gönderme konusundaki hızlı kararının ardından, şimdi afete müdahale çabalarına yardımcı olmak için Türk Kızılay aracılığıyla mali destek sağlanması talimatı verdim. Malta, ihtiyaç anında ülkelerle dayanışma gösterme konusunda kararlıdır." ifadelerini kullandı.

 

Maltalı yardım ekibinin uğurlamasına Bakan Borg'un yanı sıra Malta İçişleri, Güvenlik, Reformlar ve Eşitlik Bakanı Byron Camilleri ve Türkiye'nin Valetta Büyükelçisi Erdeniz Şen de katıldı.

 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 32 kişilik ekipte 1 de arama-kurtarma köpeği bulunuyor. Ekip beraberinde 5,5 tonluk insanî yardım malzemesi de götürüyor.

 

Malta arama-kurtarma ekibinin, THY'nin tarifeli seferiyle bu gece TSİ 02.00 sularında İstanbul'a ulaşacağı, oradan da AFAD’ın koordinasyonunda ihtiyaç duyulan deprem bölgesine sevk edileceği öğrenildi.

 

İtalyan yardım ekibi, yola çıkmaya hazır

 

İtalya İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da 50'den fazla kişiden oluşan İtalyan İtfaiyesi ekibiyle 10 kişilik sağlık ekibinin, arama kurtarma uzmanı köpeklerle beraber İtalyan Hava Kuvvetleri’ne ait C-130 tipi nakliye uçağı ile Pisa'dan Türkiye'deki deprem bölgesine hareket etmek için hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.

 

İtalyan itfaiyesi, Twitter'dan Türkiye'ye götüreceği malzemeleri, beton kırıcı ve kesici ekipmanları paylaştı.


Anahtar Kelimeler: Dünyadan Türkiye’ Desteği
Tarih: 07.02.2023 03:11
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false
  • Pazartesi 28.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.