Emekliye verilen zam hazineye sıkıntı vermez…

.

Emekliye verilen zam hazineye sıkıntı vermez…

Diyarbakır Emekli Memur Sen il başkanlığının başlattığı “Emeklilerle sohbet saati” devam ediyor. Ulu cami müştemilatı olan şu anda Ziya Gökalp Yazma Eserler Kütüphanesi olarak faal olan Mesudiye Medresesinde Emeklilerle sohbet saati gerçekleşti.

Diyarbakır Emekli Memur Sen il başkanlığının başlattığı “Emeklilerle sohbet saati” devam ediyor.
Ulu cami müştemilatı olan şu anda Ziya Gökalp Yazma Eserler Kütüphanesi olarak faal olan Mesudiye Medresesinde Emeklilerle sohbet saati gerçekleşti.
Yapılan sohbette şunlar dile geldi.
1-Mutabakat yasasının bir an evvel devreye girmesi lazım, aynı kurumda aynı süre çalışanlar arasında ciddi bir maaş farkı var, 10 yıl önce emekli olan 10 bin lira alıyor, bu gün emekli olan 20 bin lira alıyor, burada bir haksızlık var.
2-5 Milyon civarında 10 BİN lira altında maaş alan emekli var, bunlara 4 BİN seyyanen zammın bir an evvel verilmesi lazım.
3-İstisnai memur olup an itibariyle 20 binden fala maaş alan emeklilerin maaş zammı konusunda kesinlikle genel zamdan ayrı tutmak lazım.
%25 zam verildiği aman 10 bin alan 2.500 zam alırken, 20 bin alan 5.000 zam alıyor, 40.000 alan 10 bin zam alıyor, burada bir sıkıntı var.
4-Emeklilik durumunda eş yardımının kesinlikle kesilmemesi ve eşin hesabına yatırılması lazım, çünkü ev hanımı olan eşin bu emeklilikte payı vardır.
5-Çocuk yardımı, gençlik harçlığı, evlenme yardımı ilgili vatandaşlara bir an evvel doğru dürüst verilmelidir.
6-Yaşlılık maaşı alan kimselerin maaşını 4.000 düzeyine çıkarılmalıdır, yaşlı insanın kendine göre ihtiyaçları var, bir düğün olacak torununa takı takamıyor, bir misafirliğe gidecek gidemiyor, misafir alacak alamıyor, temiz havada rahat bir ortamda oturup bir nefes alacak aldığı haçlık yetmiyor.
7-Her ilde, hatta nüfusu yüksek bazı ilçelerde “emekli konakları” olmalı ve orada makul/hesaplı bir ücretle emeklilere hizmet verilmelidir.
8-Emekliye verilen para hazineye sıkıntı vermez, temel ihtiyaçlar için harcanır ve piyasaya bir canlılık gelir.
9-Emekli haklarını savunmak için Emeklilere Sendika kurma hakkı verilmeli, sadece parasal meseleler değil aynı zamanda onlardan faydalanma, Emeklilere yönelik projeler yapma fırsatı da verilmelidir.
Şeklinde ifadeler dile geldi.
Eyüphan Kaya
Diyarbakır Emekli Memur Sen

Kaynak: Medya90


Tarih: 19.08.2023 21:03
  • Pazartesi 28.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 29.3 ° / 20.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.8 ° / 20.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.