HÜRRİYET: DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN EMEKÇİLERİMİZLE, SENDİKALARIMIZLA OMUZ OMUZA ÇALIŞACAĞIZ

HÜRRİYET: DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN EMEKÇİLERİMİZLE, SENDİKALARIMIZLA OMUZ OMUZA ÇALIŞACAĞIZ

HÜRRİYET: DAHA ADİL BİR DÜNYA İÇİN EMEKÇİLERİMİZLE, SENDİKALARIMIZLA OMUZ OMUZA ÇALIŞACAĞIZ

Tüm Bel Sen Kocaeli Şubesi 8. Olağan Genel Kurulunda konuşan Başkan Hürriyet, “Sizlerle omuz omuza vererek, daha adil, daha yaşanabilir bir İzmit, hatta bir dünya için çalışmaya devam edeceğimize inanıyor, Tüm Bel-Sen’in kongresinin tüm kentimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesinde gerçekleştirilen Tüm Bel Sen Kocaeli Şubesi 8. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Programa Başkan Hürriyet’in yanı sıra İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları Dilek Yalçın, Emirşah Torun, DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, KESK ve DİSK’e bağlı sendikaların yöneticileri ve çok sayıda Tüm Bel Sen üyesi katıldı.

“Sonsuz Başarılar Diliyoruz”

Programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “Geçmişte bu uğurda emek veren, cesurca hak mücadelesinde emekleri olan bütün değerli başkan ve yöneticilere hem kent adına hem de emekçiler adına teşekkürü borç bilirim. Hepsinin emeğine yüreğine sağlık. Bu kongre sonrasında görev alacak değerli yöneticilere de sonsuz başarılar diliyoruz.

“Dayanışma Göstermeye Çalıştık”

Emekçilerimiz kıymetli. Sendikalarımızın verdiği sendikal mücadeleler gerçekten çok kıymetli. Sadece başkanlık dönemimde değil avukatlık yaptığım dönemde de gerek işçi gerek memur sendikalarımızın olabildiğince elimizden geldiği kadar destek vermeye, dayanışma göstermeye çalıştık. Belediye başkanı olduktan sonra da hem memur sendikamızla hem işçi sendikamızla şeffaf bir şekilde işçilerimizin, memurlarımızın ihtiyaçları neyse, yeri geldiğinde imkanları zorlayarak elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya çalıştık.

“Yolumuza Devam Edeceğiz”

‘Yasa bize sadece bu yetkiyi tanıyor’ demedik. Daha üstünü hep fiili durum yaratarak da zorlamaya çalıştık. Bu anlamda ufacık da bir katkımız olduysa ne mutlu bize. Yine aynı anlayışla, aynı dayanışma duygularıyla yine yolumuza devam edeceğiz. Bu dayanışma duyguları önemlidir. Çünkü her makam her görev gelip geçici. Hepimizin kullandığı yetki kamunun yetkisi. Halkın verdiği bütçeyi aslında imkanlar doğrultusunda kullandırmaya çalışıyoruz. Aslında bizler köprüyüz. Beraberce ihtiyaçları gidermeye çalışan anlayışlarla görevimizi yapmaya çalıştık.

“Emekçimiz Hayal Kırıklığına Uğradı”

Hem memur hem de işçi sendikamıza sizlerin haklarının yerine gelebilmesi için verdikleri mücadele için kutlamak istiyorum. Ciddi bir emek sarf ediyorlar. Memurlarımız, emekçilerimiz. Özellikle son dönemde yapılan yasal düzenlemelerle çok ciddi bir haksızlığa ve adaletsizliğe maruz kaldılar. 5 Temmuz 2022’de yayımlanan 7417 Sayılı Kanun ile kamu çalışanlarına yönelik ciddi bir vaat, bir beklenti yaratıldı. Ancak maalesef, beklenenin aksine, bu düzenleme kamuda görev yapan milyonlarca emekçimizi ve emeklimizi hayal kırıklığına uğrattı malum 3600 ek gösterge.

“Eşitlik Nerede Kaldı”

Yıllardır herkes vaat ediliyor, mücadelesi veriliyor ama bir türlü eşit ve adil bir şekilde hayata geçmiyor. Hatırlayınız, ‘kamuda 3600 ek gösterge sorunu çözüldü’ diye manşetler atılmıştı. Ama ne yazık ki sadece 4 Bakanlık personeline bu hak tanındı. Geride kalan milyonlarca memur bu haktan yararlanamıyor. En temel insan hakkı olan eşitlik nerede kaldı? İnşallah bu konuda yasal düzenlemeler gerçekleşir. İnşallah 3600 ek gösterge bütün memurlarımız için uygulanır. Belediyemizde alın teri döken kamu çalışanlarımız dahil olmak üzere İnşallah 3600 ek gösterge mağduriyeti sona erdirilir.

“Asla Kabul Etmiyoruz”

İtfaiye ve zabıta personelimizin yıpranma payı adaletsizliği var. Bizde itfaiye hizmeti yok, zabıta hizmetimiz var. Personelimiz bu yıpranma payı adaletsizliği karşısında eziliyor. Bizler bu konuda her zaman emekçi arkadaşlarımızın yanındayız. Canla başla çalışan hele doğal afetlerde en önde koşan itfaiye personelimiz ve zabıtalarımızın ne kadar mağdur olduklarını biliyoruz. Onların bu adaletsiz uygulamalar karşısında ezilmesini asla kabul etmiyoruz.

“Çok Kıymetli Sözleşmeler Yaptık”

Bizlere hem işçilerimizin hem memurlarımızın özlük haklarını, çalışma barışını sağlayacak birçok yeni haktan mevcut hakların iyileştirilmesine kadar şeffaf bir şekilde çok güzel sözleşmeler yapmak nasip oldu. Ne yazık ki bu enflasyonist ortamda yaptığımız sözleşmeler çok kısa sürede eridi gitti belki ama sözleşmeleri yaptığımız o dönemlerde iş barışını sağlayan çok kıymetli maddeler barındırdı içerisinde.

“Çalışanlarımıza Birçok Hak Sunduk”

Özellikle işçi sendikasıyla yaptığımız ve eşit işe eşit ücret mantığını tam anlamıyla hakim kıldığımız bir sözleşme oldu. Memur sendikamızla yaptığımız sözleşmede de tüm çalışanları aynı statüde değerlendirdik. Özellikle 1 Mayıs dahil olmak üzere birçok hakkı çalışanımıza sunduk. Sendikamızın taleplerini sözleşmelerle bağıtlamak nasip oldu. Bu anlamda da mutluyum.

“Farkındalığı Yükseltmek İstedik”

8 Mart bizim için önemli günlerden bir tanesi. 8 Mart’ta Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın arkadaşlarımızı yasal düzenlemelere rağmen idari izinli saydık, sözleşmemize ekledik. O sözleşmeden bu yana her 8 Mart’ta sadece erkekler çalışıyor. Sözleşmeye koyduğumuz madde gereği aile içi bireylere şiddet uygulayan çalışanlarımız hakkında ciddi yaptırımlar getirdik. Bu vesileyle kadına yönelik şiddeti bir nebze de olsa azaltabilmek, farkındalığı yükseltebilmek istedik.

“Hayırlı Uğurlu Olsun”

Yılda dört kez verdiğimiz bayram ikramiyemiz aynen devam ediyor. 2019 yılında başlattığımız ve 2022 itibarıyla devam eden Toplu İş Sözleşmemizde bu ikramiyelerde toplamda yüzde 90 oranında bir artış sağladık. Çalışanlarımızın, aileleriyle birlikte daha huzurlu bayramlar geçirebilmeleri ve genel olarak yaşam standartlarını iyileştirebilmeleri için atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz. Sizlerle birlikte omuz omuza vererek, daha adil, daha yaşanabilir bir İzmit, hatta bir dünya için çalışmaya devam edeceğimize inanıyor, Tüm Bel-Sen’in kongresinin tüm kentimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”


Kocaeli,İzmit Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 24.10.2023 13:26
  • Pazartesi 28.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 29.3 ° / 20.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.8 ° / 20.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.