İşadamı Sakin Aruk, Cumhurbaşkanı ile görüştü

NİĞTAŞ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Sakin Aruk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Türkiye’nin kalsit devi NİĞTAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Sakin Aruk katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı Recep Tay

İşadamı Sakin Aruk, Cumhurbaşkanı ile görüştü

Görüşmede Sakin Aruk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a grup şirketlerinin faaliyet gösterdiği Madencilik, Enerji, Tarım ve Hayvancılık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aruk, yüksek katma değerli kalsit yatırımları ile bölgenin en büyük kapasiteli güneş enerjisi santrali yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini, ihracat, istihdam ve yatırım odaklı faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

NİĞTAŞ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Sakin Aruk, görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısına  katıldı.

İşadamı Aruk, görüşme sonrası, NİĞTAŞ ile ilgili açıklamalarına şu şekilde devam etti; 

1985 yılında Niğde’de kurularak ticari faaliyetlerine başlayan NİĞTAŞ A.Ş. dünyanın en beyaz, yüksek kaliteli ve saf (%99,6) kalsitlerini maden ocaklarından çıkarıp entegre tesislerinde en etkin ve verimli şekilde işleyerek kara, deniz ve demiryolu üzerinden, sahip olduğu araç ve vagonları ile yurtiçi ve yurtdışı müşterilerine hizmet etmektedir.

Müşteri ve sektör odaklı çözümleri ile mikronize, kaplı mikronize, nanometrik ve granül formlarında üretilen kalsitler başta plastik ve boya sektörü olmak üzere; pvc profil, kablo, kâğıt, yapı kimyasalları, cam, deterjan, kozmetik, tekstil, tarım, gıda, ilaç, yem, inşaat, seramik ve birçok sektörde kullanılmaktadır. 

NİĞTAŞ, 80’in üzerinde ülkeye olan ihracatı ile kalsit ihracatında pazar lideri olan tamamı yerli sermayeli bir Türk Şirketidir.

NİĞTAŞ, yıllardır ithal edilen talk madenini Sivas tesislerinde üreterek hem ülkemiz ithalat hacmini azaltmakta hem de ürettiği talk madenini ihraç ederek ülkemiz cari açığının azaltılmasına doğrudan katkı sağlamaktadır.

NİĞTAŞ, hayvancılık faaliyetlerinde ise, 3.500 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliğinde yüksek kaliteli süt ve et üretmektedir.

NİĞTAŞ, çiftliklerindeki hayvanların tüm yem ihtiyaçlarını kendi arazilerinde üretmekte ve bu tarımsal ürünleri kendi yem fabrikasında işlemektedir.

NİĞTAŞ, tarım faaliyetlerinde ise, 4.000.000 m2’nin üzerinde kendi bahçelerinde ürettiği elmaları ihraç ederek, ülkemiz dış ticaret hacmine olumlu katkı sağlamaktadır.

NİĞTAŞ, 2.600 kişiye iş imkanı sunmaktadır. Sürekli gerçekleştirdiği sürdürülebilir ve yenilenebilir yatırımlar ile iş imkanı oluşturmaya devam edecektir.

Kaynak: Medya90


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Tarih: 16.11.2023 21:56
  • Pazartesi 24.5 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 25.4 ° / 16 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.