“İstanbul, Dünya’nın merkezi konumunda”

Düşünce Akademisi’nin bu haftaki konuğu tarihçi İbrahim Akkurt oldu. Başakşehir Şehir Sanat’ta düzenlenen programı ilçe sakinleri de ilgiyle takip etti.

“İstanbul, Dünya’nın merkezi konumunda”

Başakşehir Belediyesi, toplumsal ve kültürel konularda değerli isimleri Başakşehirlilerle buluşturmaya devam ediyor. İlgiyle takip edilen Düşünce Akademisi’ne konuk olan tarihçi İbrahim Akkurt, ilçe sakinlerine fetihten sonraki İstanbul’u dip notlarıyla anlattı. 

Başakşehir Belediyesi, kültür sanat sezonu kapsamındaki etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Fikirlerin yeniden hayat bulduğu, merak edilen konuların ele alındığı Düşünce Akademisi’nin bu haftaki konuğu tarihçi İbrahim Akkurt oldu. Başakşehir Şehir Sanat’ta düzenlenen programı ilçe sakinleri de ilgiyle takip etti.

“İstanbul, Dünya’nın merkezi konumunda”

Başakşehirlileri İstanbul’un fethinden sonraki dönemde yolculuğa çıkaran Akkurt, şehirdeki imar ve inşa süreci ile sosyal hayata dair yapılanları anlattı. İstanbul’un tarihi boyunca Dünya’nın merkezi konumunda olduğuna işaret eden tarihçi İbrahim Akkurt, “1453’te fetihle birlikte yeni bir dönem başladı. Kültürel, sosyal ve fiziki alanlarda da büyük değişimler başladı.” dedi.

Fatih Sultan Mehmet’in şehirde yeniden inşa ve imar sürecini başlattığını ifade eden Akkurt,

“Bir yandan nüfusta artış yaşanırken, diğer yandan kentsel yenileme çalışmaları da sürüyordu. Dönemin nüfusu da göz önüne alındığında, yönetimsel alanlarda da zorluklar yaşanmaması için bölümlere ayrılarak yönetim yapılıyordu. Bu hem toplumu, hem de sosyal hayatı dengede tutmak açısından büyük bir öneme sahipti.” değerlendirmesinde bulundu.


Tarih: 17.12.2022 17:22
  • Çarşamba 29.8 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Perşembe 26.6 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.9 ° / 18.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.