Kepez Sütçüler’de değişim var

Kepez Sütçüler’de değişim var

Kepez Sütçüler’de değişim var
Kepez Belediyesi, Sütçüler Mahallesi’nin plansız kent dokusunu tapu ve imar sorunlarını çözerek değiştirdi. Mahalle, site tarzı konutları, asfaltlı yolları ve yeşil alanlarıyla planlı şekilde şehirleşiyor.

Kepez ilçesinin bazı mahallelerinde, tapu ve imar sorunlarından dolayı plansız bir kentleşme dokusu vardı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, görev geldiği 2009’dan itibaren bu mahallelerin çarpık kent dokusunu değiştirmeye odaklandı. Mülkiyet, imar sorunları çözülerek ve imar yolları açılarak, bu mahallelerde planlı şehirleşmenin önü açıldı. Bunun neticesinde özellikle DSİ su kanalının kuzeyinde ve Yeşilırmak Caddesi’nin doğusunda kalan mahallelerde planlı kentleşme süreci başladı.

GECEKONDU GİTTİ ŞEHİRLEŞME GELDİ

Siyahtan beyaza değişim yaşandığı bu mahallelerde, gecekonduların yerine site tipi konutlar inşa edilirken, imar planında yer alan yol, park ve semt pazarı hizmetleri de yapıldı. Planlı şehirleşme, bölgeye kamu yatırımlarının gelmesini de hızlandırdı. Değişimin yaşandığı mahallelere, eğitim, sağlık alanında yatırımlar yapılırken, doğal gaz ve elektrik iletim hatlarının yer altına alınması çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

SÜTÇÜLER’DE PLANLI ŞEHİRLEŞME

 Planlı şehirleşme ilçenin eski yerleşim yerlerinden biri olan Sütçüler Mahallesi’nde de yaşandı. Bölgedeki Vakıf arazilerinde yer alan gecekonduların tapu sorununun çözümü ve kat artışı getiren imar planı çalışması mahallede dönüşümü başlattı. Kepez Devlet Hastanesi yatırımının bölgeye gelmesi Sütçüler ve bölgedeki diğer mahallelerdeki şehirleşme sürecini hızlandırdı. Gecekondu yapılarının yerini site tipi konutların aldığı Sütçüler Mahallesi’nde, açılan imar yolları asfaltlandı. İmar planı kapsamında semt pazarı alanının oluşturulduğu mahalleye, yeni parklarda kazandırıldı.

SÜTÇÜLER’E 14 BİN M2 YEŞİL ALAN

Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, son 15 yılda mahallede 7 park çalışmasıyla 14 bin metrekare (m2) yeşil alan üretti.
Son park çalışması 6479 Sokak’ta 2531 m2 alanda gerçekleştirildi. Yemyeşil bir park,  çevresinde asfaltlı yollar, site tarzı konutlar ve yeni okul binası... Bu görüntü aslında Sütçüler Mahallesi’nde planlı şehirleşmeyi gösteriyor.

“BÖLGEYE KONFORLU YAŞAMI GETİRDİK”

Başkan Hakan Tütüncü de,  tapu sorunlarını çözerek, belediyecik hizmetlerini yaparak ve kamu yatırımlarının gelmesini sağlayarak Sütçüler bölgesinde planlı şehirleşme sürecini başlattıklarını söyledi. Planlı şehirleşme neticesinde bölge sakinlerini konforlu, sorunsuz bir şehir yaşamıyla buluşturduklarını aktaran Başkan Tütüncü, “ Elbette hizmetlerin tamamını yaptık, eksikliklerimiz yok, demiyoruz. Ama son 15 yılda bölgede ciddi işler, kalıcı hizmetler yaptık. Belediyecilik hizmetleriyle ilgili eksiklerimizi tamamlayacağız. Bölgeye doğal gaz, eğitim ve sağlıkla ilgili talep edilen yatırımların gelmesini de sağlayacağız.” açıklamasını yaptı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Antalya,Kepez Belediyesi
belediye365.com

Anahtar Kelimeler: kepez sütçüler’de değişim var
Tarih: 29.12.2023 13:31
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.