KURT, ATAÇ VE ÜNLÜCE ESKİŞEHİR DOST DERNEKLER PLATFORMU’NU ZİYARET ETTİ

KURT, ATAÇ VE ÜNLÜCE ESKİŞEHİR DOST DERNEKLER PLATFORMU’NU ZİYARET ETTİ

KURT, ATAÇ VE ÜNLÜCE ESKİŞEHİR DOST DERNEKLER PLATFORMU’NU ZİYARET ETTİ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Eskişehir Dost Dernekler Platformu’nu ziyaret etti. CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan’ın da katıldığı ziyarette Başkan Kurt, Ataç ve Ünlüce, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde Eskişehir Dost Dernekler Platformu’nun yönetici ve üyelerinden destek istedi. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Eskişehir Dost Dernekler Platformu’nu ziyaret etti. Ziyarete, CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan’ın da katıldı. Platform Başkanı Ayhan Aslan, yönetim kurulu ve üyeleri ile bir araya gelen üçlü, Ayhan Aslan ve arkadaşlarına ev sahiplikleri için teşekkür etti. 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde Eskişehir Dost Dernekler Platformu yönetici ve üyelerinden destek istedi. 

“BELEDİYECİLİĞİ DÜZGÜNCE YAPAN İNSANLARIZ”
Ziyarette konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kendisinin Odunpazarı’nda 10 yıl, Ahmet Ataç’ın ise Tepebaşı’nda 20 yıl belediye Başkanlığı yaptığını söyledi. Ayşe Ünlüce’nin de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreteri olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, “Sizden bu kadroyu seçmenizi istiyoruz. Biz belediyeciliği düzgünce yapan ve düzgünce yapılması gerektiğini savunan insanlarız. Görev yaptığımız süre içerisinde hakkımızda ya da aleyhimizde bir tek olumsuzluk duyulmamıştır. Duyulamaz, böyle bir iddiada da hiç kimse bulunamaz. Ne yapmış olduğumuz ihalelerinde ne yapmış olduğumuz imar uygulamalarında ne de bürokrasi ya da çalışanlarımızla ilgili uygulamalarımızda hiç kimse filanca tarihte filanca kişiye bir haksızlık yaptınız diyemez. Kimse şimdiye kadar bir şey diyemedi, bundan sonra da diyemez” dedi. Liyakati esas alan, hak edenin hak ettiğini alması gerektiğini savunan bir düşünceye sahip olduklarını belirten Başkan Kurt, 10 yılda Odunpazarı Bölgesi’nde yaptıkları çalışmaları anlattı. Odunpazarı Belediyesi’nde gerçekleştirdikleri tasarruf çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin dört yıldır kredi almadan bütçesini düzgünce uygulayan bir belediye olduğuna dikkat çekti. Başkan Kurt, gerçekleştirdikleri sosyal belediyecilik uygulamaları ile halka dokunan, halkın ihtiyaçlarını gideren hizmetleri sürdürdüklerinin altını çizdi. 

“ETLE TIRNAK GİBİYİZ”
Eskişehir'in göçmen kenti olduğuna dikkat çeken Başkan Kurt, bu dokunun bozmaması gerektiğini vurguladı. Başkan Kurt konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz Eskişehir’e sizden önce gelip yerleşmiş olanlarız. Yoksa bizim ayrıca bir artımız yok. Eskişehir sadece yerlisi işte Odunpazarı’nın merkezindeki Tarihi Bölgedeki insanlar, geri kalan tarafının tamamı göçmen. Eskişehir'de hiç kimseye sen nereden geldin diye sorulmuyor. Biz hepimiz Eskişehirliyiz. Böyle bir kültür yaratıldı. Yılmaz Hoca'nın 25 yıl, Ahmet Ataç’ın 20 yıl yapmış olduğu belediyecilik, böyle bir kültür yarattı. Eskişehirliyiz. Eskişehirlilikle de gurur duyuyoruz. Biz etle tırnak gibiyiz. Biz kardeşiz. Biz, Türkiye'de kardeşliğin, dostluğun, barışın olmasını savunanlarız. Bunu da yapmak için gerekiyorsa kellemizi koltuğun altına alırız. Hiçbir zaman sizinle ayrılmayız.”

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK”
Eskişehir'in farklı bir büyüsü olduğunu söyleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, birçok şehirden insanın Eskişehir’de yaşadığını belirtti. “Eskişehir büyük bir pota. Hepimiz o potanın içine girdik. Orada kaynadık. Bir alaşım olarak çıktı. Yani alaşım nedir? Bir metalden daha kıymetli metalin oluşmasıdır. O da işte Eskişehir'in büyüsü” diyen Ataç, gittikleri tüm hemşehri derneklerinin kendilerini Eskişehirli gibi ifade ettiğine dikkat çekti. Eskişehir’de hayata geçirdikleri belediyeciliğin Türkiye’ye örnek olduğunu dile getiren Ataç, “Bir kere Eskişehir bir Cumhuriyet kenti. Eskişehir'de yaşayan insanlar özgürlüğüne düşkün, sosyalleşmeyi seven insanlar. Çok fazla tabusu onaylamayan insanlar. Herkesin dini duyguları birbirinden farklı. Hepsine de saygı duyuyoruz. Eskişehir, gecesiyle, gündüzüyle farklı yaşayan kenttir. Bu da buradaki insanların yapısını gösteriyor” dedi. 1999 yılında Tepebaşı Belediye Başkanı seçildiğinde Tepebaşı’nın mütevazı bir kasaba olduğunu ifade eden Ataç, “Direndik, inat ettik ve alt yapısıyla, üst yapısıyla bugünlere geldik. Tepebaşı’nın çöküntü alanları fazlaydı. O çöküntü alanlarını iyi değerlendirdik, iyi planlar yaptık. Ve hepsi de halk tarafından son derece sevilen ve kullanılan alanlar oldu” diye konuştu. Bunları yapmanın kolay olmadığını belirten Ataç, tüm bunların en ufak bir rant düşüncesi olmadan veya başkalarına peşkeş çekmeden yapılan planlar olduğuna dikkat çekti. Tepebaşı’nda gerçekleştirdikleri çalıştıkları anlatan Ataç, aldıkları ödüller hakkında da bilgi verdi. 

“ESKİŞEHİR’DE HUZUR VAR”
Eskişehir’de huzur olduğunu belirten Ataç, “Güzel bir atmosfer var. Bilmediğiniz yerlere oy atıp da bunu riske sokmayın. Hepimiz Eskişehir için çalışıyoruz. Siz 20 yıldır beni tanıyorsunuz. Belediyecilik ibadet gibidir arkadaşlar. Ama ilim, bilim, kültür de olması lazım. Bunlar birleştiğinde farklı bir belediyecilik ortaya çıkıyor. O açıdan bu dönemde oylarınızı esirgemeyin” diye konuştu. 

“ESKİŞEHİR'DEKİ DÖNÜŞÜMÜN EN CANLI ŞAHİTLERİNDEN BİRİSİYİM”
Eskişehir Dost Dernekler Platformuna ilgileri ve ev sahiplikleri için teşekkür eden CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Eskişehir’de doğduğunu ve büyüdüğünü söyledi. Kendisi ile ilgili bilgi veren Ünlüce, “Eskişehir'deki dönüşümün, gelişimin en canlı şahitlerinden birisiyim. Ve ne mutlu bana ki son 8 yıldır da bu dönüşümün bir parçasıyım. Bu şehre Yılmaz Hoca 25 yıl belediye başkanı olarak hizmet verdi. Ahmet Başkanımız 20 yıl, Kazım Başkanımız da 10 yıldır bu şehre hizmet veriyor. Biz, Eskişehir'de sosyal belediyecilikle, halkçı belediyecilikle mimari açıdan, kentsel dönüşüm açısından ne kadar güzel bir şehir yaratıldığını gösterdik. Bu değişim sadece mimari kent estetiğinde yaşanmadı. Özellikle sosyokültürel alanda yaşandı. Ve bugün biz mutlu olduğumuz, gurur duyduğumuz, huzur duyduğumuz bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehre hepimiz bir yerlerden geldik ve Eskişehir'i kendimize yurt edindik. Belki bazılarımız 20 yıl önce, bazılarımız 200 yıl önce ama hepimiz bir yerlerden geldik ve şu anda Eskişehirliyiz diyoruz. Bundan gurur duyuyorsak, bunda başkanlarımızın çok büyük bir önemi var” dedi. 

“DÜNE GÜVEN YARINA İNAN!”
Seçim sloganına da değinen Ünlüce, “Düne güven yarına inan. Aslında ‘size neden oy vermeliyiz’ sorusunu açıklıyor. Gerçekten bu geçmişte yarattığımız güzel şeyle, bu huzurlu şeyle güveniyoruz ve geleceğimize de inanıyoruz. Dünya ve Türkiye hızla değişiyor, gerçekten son yıllarda özellikle internet, dijital dünya derken çok hızlı bir gelişme içindeyiz. Biz bunların neresinde olacağız, nasıl olacağız? İşte bunun için tam da şehirlerin zaman kaybetmeye hiç hakkı yok. Hiç zamanı da yok. Biz üçümüz göreve gelirsek, hiçbir iş aksamadan yürüyor, devam ediyor olacak. Şehir hiç kesintiye uğramayacak. Bugüne kadar yaptığımız hizmetler, projeler, devam eden projeler ve bugünden sonra da yapacağımız projelerle beraber şehre değer katarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 

Eskişehir Dost Dernekler Platformu Başkanı Ayhan Aslan, Başkan Kurt, Ataç ve Ünlüce’nin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Aslan, Başkanlar ve Ünlüce’ye 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde başarılar diledi.  


Eskişehir,Odunpazarı Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 17.02.2024 20:15
  • Perşembe 24.2 ° / 15.5 ° false
  • Cuma 27.4 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.