Necmettin Nursaçan “Ramazan Ayı’nda imanınızı yenileyin”

Necmettin Nursaçan “Ramazan Ayı’nda imanınızı yenileyin”

Necmettin Nursaçan “Ramazan Ayı’nda imanınızı yenileyin”

On bir ayın sultanı Ramazan’ın yarısını geride bırakırken, Eyüpsultan’da vatandaşlar her akşam birbirinden önemli isimlerle bir araya gelmeye devam ediyor. Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin avlusunda teravih namazı sonrası gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu bu kez emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan oldu.

Eyüpsultan Belediyesi, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüpsultan’da vatandaşlara Ramazan ayının coşkusunu yaşatmak ve Ramazanı maneviyatına uygun olarak geçirebilmelerini sağlamak için birbirinden özel etkinliklere imza atıyor. Bu kapsamda teravih namazı sonrası Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin avlusunda her gün kültür, sanat, tarih ve edebiyat dünyasının önemli isimleri Ramazan Sohbetlerinde vatandaşlarla bir araya geliyor.

Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin tarihi ve manevi atmosferinde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan oldu.

GÜNLÜK HAYATTA YAŞANANLARIN İSLAMİ BOYUTUNA DİKKAT ÇEKTİ

Mecidiyeköy Merkez Camii Hafızı Ali Derman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan söyleşide Nursaçan, Müslümanların bilmesi gereken konulara ve günlük hayatta yaşananların İslami boyutuna dikkat çekti. Nursaçan aile ilişkilerini, kul hakkını, İslam’ın emir ve yasaklarını Kur’an-ı Kerim ve Hz. Muhammed’in hadisleri çerçevesinde anlattı.

Necmettin Nursaçan sohbetinde ayrıca Kur’an-ı Kerim’de ve hadislerde geçen ahiret hayatı, haram ve sevap olan hususlar, takva sahibi olmanın yolları, Hz. Muhammed’in öğütleri, bir Müslümanın nelere dikkat etmesi ve nasıl yaşaması gerektiği konusunda önemli bilgiler aktardı.

“RAMAZAN’DA TEVHİDİ VE İSTİĞFARI ÇOĞALTIN”

Söyleşisinin bir bölümünde Ramazan Ayı’nın önemine ve güzelliklerine de değinen Nursaçan Hoca, “Sevgili peygamberimiz Ramazan’da dört şeyi çoğaltın diye buyuruyor. İkisiyle Allah’ı hoşnut edersiniz; diğer ikisinden de zaten geri duramazsınız. Bunlardan birincisi tevhidi çoğaltın, ikincisi istiğfarı çoğaltın. Zamanla elbiseniz eskiyip de yenilediğiniz gibi imanınızı da yenileyiniz” dedi.


İstanbul,Eyüpsultan Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 29.03.2024 12:32
  • Cumartesi 26 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 27.6 ° / 18.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.