PARMAKÖREN ESKİ CAMİİ İBADETE AÇILDI

PARMAKÖREN ESKİ CAMİİ İBADETE AÇILDI

PARMAKÖREN ESKİ CAMİİ İBADETE AÇILDI
Kütahya Belediyemiz tarafından restorasyonu yapılan Parmakören Eski Camii, ilk teravih namazıyla ibadete açıldı. Açılışta konuşan Başkanımız Işık, “Camilerimiz önemli. Onlar varsa burada bayrak var, ezan var. Onlar varsa milletimiz var, devletimiz var” dedi.

Şehrimizdeki tarihi ve kültürel eserleri ayağa kaldıran ve gelecek nesillere aktarmak için çalışan Kütahya Belediyemiz, Parmakören Mahallemizde bulunan ve mahallede yukarı cami olarak bilinen Parmakören Eski Camii’ni tamamen restore ederek ibadete açtı. İlk teravih namazıyla ibadete açılan Parmakören Eski Camii’nde hemşehrilerimiz, hem Ramazan aynı karşılamanın hem de camilerinin ibadete açılmasının heyecanını yaşadı. Açılışta konuşan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, “Parmakören Mahallemizin çok kıymetli muhtarı, değerli sakinleri, kıymetli hemşerilerim. Öncelikle mübarek Ramazan ayımız hayırlı olsun, rabbim bugünü nasip eyledi. Muhtarımın da ifade ettiği gibi daha önceden belirlediğimiz takvime göre bugün ilk teravimizi ecdat yadigarı camimizin restorasyonunu tamamlayıp burada kılmayı planlamıştık. Allah hepimize hayırlı etsin. 2022 Eylül ayında bunun ihalesini yaptık, yaklaşık bir buçuk yıl sürdü. Düşünün ki restorasyonu bir buçuk yıl sürmüş ecdat bunu o devirde kaç yılda yaptı, nasıl yaptı, işte ne kadar kıymetli olduğunu anlayalım. 2.8 milyonluk ihaleyle çıkıldı, 4.2 milyon paramızı belediyemizin bütçesinden yani sizlerin parasından aldık, buraya vererek bu restorasyonu yaptırdık, hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“CAMİLERİMİZ VARSA MİLLETİMİZ VAR, DEVLETİMİZ VAR”

Camilerimizin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkanımız Işık, “Camilerimiz önemli, camilerimiz Türk-İslam medeniyetinin en önemli simgeleri. Onlar varsa burada bayrak var, ezan var. Onlar varsa milletimiz var, devletimiz var. Onları korumak bizim görevimiz. Hizmet işi nasip işi, hayır işi de nasip işi. Parası olur eli cebine gitmez bir kuruş hayır nasip olmaz, hizmet etmek için Allah makamlar verir görmezler, hizmet edemezler, geçmişte olduğu gibi. Rabbim nasip eder, görür vesile olur hizmeti hep beraber açarız. Restorasyon işi kolay bir iş değil. Her taş, konan her kerpiç, her kiremit Anıtlar Kurulu tarafından tek tek kontrol ediliyor. Aslına uygun olarak onun restore edilip edilmediği onların onayından sonra geçiyor. Geç kalmış olabiliriz ama bugün rabbim nasip etti açıyoruz. 1850 yılında yapıldığı söylenen 1950’li yılarda da ibadete açıldığı söylenen bu camimizin restorasyonu hayırlı olsun. Hizmetlerin sadece vesile olan tarafından getirilmesi o mahallere yarar” dedi.

112’İNCİ KALICI ESER

Pandemi, savaş ve deprem gibi felaketlere rağmen 112 kalıcı eserin şehrimize kazandırıldığını söyleyen Başkanımız Işık, “Biz bugüne kadarki 112’nci kalıcı eserimizin açılışını yapıyoruz. Geride bıraktığımız pandemi dönemine, yaklaşık 6 ay süren deprem yaralarımızı sarmaya giden zamanımıza, 2022 yılındaki Rusya-Ukrayna savaşının tüm piyasalarımıza olumsuz etkilerine rağmen biz bir yıllık bütçemizin iki buçuk katı borçla devraldığımız belediyemizin günü gününe borçlarını ödedik, bugün o bütçeyi 15 katına çıkarttık ve bu kadar da eseri bu şehre kazandırdık. Restorasyon işinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Anıtlar Kurulumuzdan belediyemizde ilgili personeline kadar özellikle yüklenici firmamızın çalışanı değerli işçi kardeşlerimiz ve sahiplerine kadar. Güzel bir eser oldu. Şimdi kadınlarımıza hemen yarın arka taraftaki odaları boşaltıp onların da teravihlerini kılabilecek imkân hazırlamaya söz verdik. Eğer herhangi bir engel çıkmazsa kadınlar için ayrı bir namazgah gerekirse onu da yaparız. Yüklenici firmamıza teşekkür ediyorum. Vatandaşımızın sesini de size iletiyorum, gece gündüz çalışıp işleri bitireceğiz. Ben bu güzel günde sizlerin bu açılışta bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlı eylesin, hayırlara vesile eylesin. Mahallemize ve şehrimize hayırlı olsun diyorum. Çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.
Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com

Anahtar Kelimeler: parmakören eski camii ibadete açıldı
Tarih: 16.03.2024 03:09
  • Cumartesi 19 ° / 15.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 22.9 ° / 15.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 24.5 ° / 16.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.