Propazar Elektrikçi Ayakkabısı ve Güvenli Kablar

Her işin kendisine göre risk faktörü vardır

Propazar Elektrikçi Ayakkabısı ve  Güvenli Kablar

Propazar Elektrikçi Ayakkabısı ve  Güvenli Kablar

Her işin kendisine göre risk faktörü vardır, fakat bazı işler o kadar ağırdır ki tam bir ekipman gerektiği gibi kalitesinde çok önemlidir. Son yıllarda ülkemizde çalışma alanlarında zorunluluk haline gelen yasallaşarak netlik kazanan iş güvenliği ekipmanları içerisinde iş güvenliği malzemeleri kazalara karşı oldukça önleyicidir. Özellikle elektrik alanında çalışanların zorunlu olarak kullanmaları gereken elektrikçi ayakkabısı-güvenli kablar elektrikten kaynaklanan iş kazalarını önlemekte çok yardımcıdır. Elektrik alanında çalışanlar için özel hazırlanan bu ayakkabılar her farklı ortamda çeşitlilikte göstermektedir.

Elektrikçi Ayakkabısı Nedir? Nerede Kullanılır?

İş güvenliği ekipmanları arasında yer alan Elektrikçi ayakkabıları, kullanıldığı alanlara göre çeşitlilik gösterir. Hammaddesi elektriği iletmeyen yalıtkan bir maddeden elde edilmiştir, böylece elektrik çarpması durumuna karşı koruma sağlar. 

 

Elektrik sektöründe çalışanların giymesinin mecburi olduğu bu ayakkabılar çalışma alanlarında çeşitlilik gerekebilir. İş güvenliği kapsamı standartlarına da tam olarak uyması gerekir. İnşaat, otomotiv, sanayi alanları gibi farklı alanlar için ayrı üretilmiş elektrikçi ayakkabıları risk faktörlerine göre ayrı ayrı üretilmiştir. İş güvenliği ekipmanları elektrikçi ayakkabısı-güvenli kablar gibi ekipmanlar çalışanların iş güvenceleridir. Bu yüzden kullanılması da zorunludur.

Güvenli Kablar Nedir? Nerede Kullanılır?

Tehlikeli sıvı maddelerin örneğin yanıcı ya da patlayıcı özelliği olan sıvı maddelerin iş güvenliği standartlarında güvenli bir şekilde muhafaza edilmesi gerekir. Bu alanda çalışanların kullanacakları alanlarda gerekli olan bu maddeleri taşımaları gerektiğinde elektrikçi ayakkabısı-güvenli kablar kullanmak riski ortadan kaldıracaktır. 

 

Rastgele kullanılmaya uygun olmayan bu tehlikeli maddeler insan sağlığı ve güvenliği için oldukça büyük bir risk taşır, bu yüzden bu tür risk taşıyan maddeleri evlerinde işyerlerinde bulunduran herkesin bu güvenli kabları kullanması zorunludur. 

 Riski ortadan kaldıracak güvenli bir depolama aracı olan güvenlik kabları aniden gelişen kazalara karşı büyük bir önlemdir. Kazalar genellikle ihmal edilen, dikkat gerektiren durumların dikkate alınmaması ile yayığındır, bunun sonucunda kazalar meydana gelir. Bu gibi konularda titiz davranmak her insanın düşünmesi gereken bir konudur. İş güvenliği ekipmanları zorunlu kullanım gerektirir fakat iş güvenliği normal hayatımızda da her zaman dikkate alınması gereken bir konudur. Güvenliğiniz ile ilgili tüm ekipmanlar için lütfen sitemizi ziyaret edin.


Tarih: 19.02.2023 00:24
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.