Sarıkamış Şehitleri Anma Hafızalara Kazındı

Sarıkamış Harekâtı’nın 108. Yıl dönümü nedeni Büyükçekmece Kars Ardahan Iğdır Derneği Sarıkamış şehitlerini birçok etkinlik çerçevesinde anarken unutulmaz izler bıraktı

Sarıkamış Şehitleri Anma Hafızalara Kazındı

Sarıkamış Şehitleri Anma Hafızalara Kazındı

Sarıkamış Harekâtı’nın 108. Yıl dönümü nedeni Büyükçekmece Kars Ardahan Iğdır Derneği Sarıkamış şehitlerini birçok etkinlik çerçevesinde anarken unutulmaz izler bıraktı. 21 Aralık’ta 500 kişinin katıldığı Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliğinde sahne alan MESAM’ın başkanı Halk Müzik Sanatçısı Recep Ergül’ün 7 dilde ağıtları Sarıkamış şehitlerini anma programı sonrası katılımcılarla yemen türküsü programa renk kattı.

“Başkan İpkin, Mukaddes Vazifedir”

Programın açılış konuşmasını yaparken yoğun katılım ve ilgiden dolayı konuklarına, hemşehrilerin ve şehit yakınlarına teşekkür eden Büyükçekmece Kars Ardahan Iğdır Dernek Başkanı Bilal İpkin; Kaider olarak Şehitlerimizin bıraktığı bayrağı hakkıyla taşımak her birimizin en mukaddes vazifesidir. Dedi.

Aziz şehitlerimizin emanet ettikleri şuura sahip çıkarak yad edeceğiz. Bu cennet toprakları bizlere vatan kılan ecdadın açtığı bu yolda biz İstanbul Dernekleride her yıl olduğu gibi bu yılda anma programı düzenliyoruz.  diyen Başkan Bilal İpkin konuşmalarını şöyle sürdürdü;

Yönetim Kurulu üyesi olduğum Sarıkamış platformu her yıl Ocak ayının ilk haftası Sarıkamış da Sarıkamış Şehitleri Anma Programını yapmaktadır. Ayrıca Her yıl 7 Kasım’da Karadeniz Ereğli’sinde Deniz Şehitleri Anma Programı yapmaktadır. 

Sarıkamış Platformu 81 İlimizde Sarıkamış hatıra Ormanı oluşturmaktadır. İlk hatıra ormanını 27 Kasım Bolu Gönyük ilçesinde, ikinci hatıra ormanını 11 Aralık’ta Sakarya ilinde, 1914 adet fidan dikilerek gerçekleştirdik..  Bundan sonra hatıra ormanları oluşturmaya devam edeceğiz. Bu nedenle 90 Bin şehidi 81 ilde yaşatmak için çaba gösteren Sarıkamış platformuna teşekkür ederim.

Tekrar tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun Bu duygu ve düşünceler ile tüm katılımcılara tekrar hoş geldiniz diyorum.

“Başkan Yıldız Şehitleri Unutturmayacağız”

Daha sonra mikrofona davet edilen B. Çekmece Kars Ardahan Iğdır Derneğinin kurucu Başkanı Burçay Yıldız ise, Değerli vekillerimiz, kaymakamlarımız, siyasi partilerimizin temsilcileri, sanatçılarımız, bürokratlarımız, muhtarlarımız, stk larımız, basımımızın güzide temsilcileri, hanımefendiler beyefendiler. Sizleri selamların en güzeli ile Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Bugün, Sarıkamış’ta kutsal vatan topraklarını müdafaa etmek uğruna canını feda ederek şehit düşen kahraman vatan evlatlarının, ebediyete intikallerinin 108. yıl dönümü. Sarıkamış Harekâtı, şanlı tarihimizin hüzünlü yapraklarından biri olarak hafızalarımızda yer almış bir yiğitlik destanıdır.Sarıkamış destanı da en az Çanakkale zaferi kadar önemlidir.  Özellikle milletimize yön veren idarecilerimizin ve  geleceğimize yön verecek olan Genç kuşaklarımızın ibret alarak önemli dersler çıkarması gereken büyük kahramanlık tablosudur. Sarıkamış harekatı yüreklerde taşınan vatan, millet ve bayrak sevgisi,  Eşsiz bir sağduyu ve Yüksek sadâkatla Korkuları dürenlerin “Ölümü Öldürenlerin” zaferidir. Sarıkamış destanına lgi göstererek ihya etmek Kars Ardahan Iğdır derneklerinin, Siyasetçilerimizin, Sanatçılarının, ilim-Bilim adamlarının yani biz torunların borcudur. Desteklerinden dolayı Prof. Dr. Bingür Sönmez’e, MESAM Başkanı Recep Ergül’e, Sarıkamış Platformu Başkanı Ümit Kaba’ ya destek veren herkese teşekkür ediyorum

Sözümü; Ehl-i islam olan işitsin bilsin,
Can sağ iken yurt vermeniz düşmana
İsterse Uruset ne ki var gelsin
Can sağ iken yurt vermeniz düşmana.

“90 bin şehidin dramı”

Karlı buzlu havada barınağı olmadan 13 süren Sarıkamış Kuşatma harekâtında kanlı, dondurucu 90 bin şehidin dramını, hikayesini Prof. Dr Bingür Sönmez anlatırken katılımcılar can kulağıyla dinledi. Aylardır üzerinde çalışması süren Sarıkamış Şehitlerini anma slayıt gösterisinde yer verilen bölgenin renkli simalarının mesajları katılımcılar tarafından beğenildi.

Duygusal Anlar

Gecenin sonunda sahne alan tiyatro Sarıkamış dramının acı gerçeklerini yansıttığı için duygusal anlanlar yaşandı.

 

 

“Programda Tanınmış Değerler ”

Meryem Sarıkaya sunumunu Şehit Münir Alkan konferans salonu gerçekleşen Şehitleri anma programa;  Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, B. Çekmece Kaymakamı Ali İkram Tuna, Önceki Denem Devlet Bakanı Mustafa Kul, Prof. Dr. Bingür Sönmez, MESAM Başkanı Recep Ergün, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Dr. Sevim Sayım Madak, Ak Parti Çatalca ilçe Bşk. Yusuf Aslan, Çatalca Belediye başkan Yardımcısı İkram Kaya, İstanbul Ziraat oda Başkanı Ömer Demir, İstanbul Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyon Genel Başkanı Gürsel İlgüz, Esenyurt Belediyesi Ak Parti Gurup Başkan Vekili Gazanfer Karakaş, Esenyurt Belediyesi Meclis üyesi Aytaç Özer, İş İnsana Siyasetçi Arif Kalmaz, Esenyurt Belediyesi önceki dönem meclis üyesi Mercan Koç, Esenyurt Kars Kültür Dernek Başkanı Av. Enver Aslan, Sarıkamış Platformu Başkan Yardımcısı Oktay Yalval, Esenyurt Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı ürsel Doğan, Ardahan Kütürevi Başkanı Efrail Çifçi, İstanbul Gazeteciler Dernek başkanı Mehmet Mert, İstanbul Gazeteciler Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Küpeli, Büyük Çekmece Müftüsü Nusret Karabiber, Esenyurt Sarıkamış dernek başkanı Nurettin Yüzbaşı ,Güngören Sarıkamış Dernek başkanı Kubilay Cengiz,Kars Merkez Subatan Köy dernek Başkanı Bülent Aras adını yazamadığımız çok sayıda İş insanı, siyasi parti temsilcisi sivil toplum örgütleri ve şehit yakınları katıldı.

 

 

 


Tarih: 27.12.2022 18:34
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.