Terör soruşturması başladı.

İstanbul Valisi Yerlikaya açıkladı: Çok sayıda can kaybı ve yaralı var.

Terör soruşturması başladı.

İstanbul'un kalbi sayılan Beyoğlu'nun İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Korkutan patlamada çok sayıda kişi yaralandı. Emniyet ekipleri ile birlikte sağlık görevlileri de bölgeye sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından patlama hakkında terör soruşturması başlatıldığı açıklandı.

190 numaralı binada gerçekleşti patlamanın hemen ardından yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Taksim’in en işlek sokaklarından olan İstiklal Caddesi’nde henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Meydana gelen patlamada çok sayıda yaralının ve can kaybının olduğu öğrenildi.

Bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Çok sayıda yaralının olduğu patlamanın ardından İstiklal'e girişler kapatıldı. Bölgedeki dükkanlar kapatılarak tahliye işlemi yapılıyor.

 

Vali Yerlikaya'dan Flaş Açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul Beyoğlu'ndaki patlama hakkında açıklama yaptı. Vali Yerlikaya açıklamasında, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." Dedi.

 

Yayın Yasağı Getirildi

Taksim'deki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi. RTÜK'ten yapılan açıklamada, "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur" ifadeleri kullanıldı.

RTÜK Başkanı'ndan yapılan açıklamada "Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım. İstanbulumuza çok geçmiş olsun." ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler: Terör soruşturması başladı.
Tarih: 13.11.2022 17:41
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 21.2 ° false
  • Pazartesi 28.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.