VANLI GAZETECİ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU

Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi’nin Van Temsilcisi Muhammet Emre Tekin, Vatan Partisi Van Milletvekilliği 4 . Sıra adayı oldu.

VANLI GAZETECİ MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU

 Tekin Türkiye’de bulunan en geç adaylardan birsii olmanın yanında Ermenice eğitimi bulunan tek milletvekili adayı olma özelliğini taşıyor.

 

         Milletvekili seçimleri için liste sunma işlemleri sona erdi, gözler Van milletvekilleri listelerine uzandı. AK parti, CHP ve HDP (Yeşil Sol) listelerinin ardından Vatan Partisi de Van Milletvekili listelerini açıkladı. Listede göze çarpan gazeteci Muhammet Emre Tekin vardı. Tekin seçimlerle ilgili iddialı olduklarının altını çizerek: ‘’Çürümüş sisteme de, kandırılmış halklara da kucak açacağız’’ dedi.

 

         Tekin 1997 yılında Van’ın Tuşba ilçesinde dünyaya geldi. Van’da ortaokul ve lise eğitimlerini tamamladıktan sonra Kayseri Erciyes Üniversitesi Ermenice bölümünü dereceyle tamamladı. Yüksek Lisans için Van’a dönen Tekin, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cumhuriyet Tarihi bölümünden eğitimini sürdürüyor. Tekin bir çok basın kuruluşunda üst düzey yetkili olarak çalıştı. İyi seviyede Kürtçe, orta seviyede Ermenice, Azerice ve İngilizce konuşabiliyor.

 

Haber:YİĞİT EYHAN /ANTALYA 


Anahtar Kelimeler: vanlı gazeteci milletvekili adayı oldu
Tarih: 10.04.2023 16:45
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.