Yaşanabilir Döşemealtı için.

Yaşanabilir Döşemealtı” CUMHUR İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, 31 Mart’da gerçekleştirilecek Yerel Seçim öncesi seçim çalışmalarında hız kesmeden devam ediyor.

Yaşanabilir Döşemealtı için.

Ak parti Başkan Adayı Bekir Kıvrım, Ak Parti Döşemealtı İlçe Başkanı Avukat Ramazan Kaya ve Ak parti belediye meclis üyesi adayları göreve geldikleri andan itibaren önceliğin Döşemealtı Belediyesi'ni mali düzlüğe çıkarmak ve nakit akışının sağlananabilmesi için hızlı çözümler üretmek olduğunun altını çizdikleri basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. 

 

Kıvrım, “Enkaz devraldık edebiyatı yapmayacağız”

Cumhur ittifakının Ak Partili Döşemealtı Belediye başkan adayı Bekir Kıvrım Hilmi Beken Restaurantta düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda projeleri hakkında bilgiler aktaran Kıvrım, gazetecilerin sorularına da samimi yanıtlar verdi. Cumhur ittifakı Döşemealtı Belediye Başkan adayı Bekir Kıvrım, göreve geldikleri ilk andan itibaren “enkaz edebiyatı” yapmak yerine temizlik, nakit akışı dengesi ve ulaşım konuları öncelikli olmak üzere yapmayı hedefledikleri projelerini anlattı. 

 

“Turizm’de çağ atlatacak projelerimiz var”

Bekir Kıvrım, ilçede bulunan 10 turizm alanının geliştirilmesiyle ilgili planlarını aktararak, “Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un öncülüğünde gerçekleştirilecek projelerle, bölgenin turizm potansiyelinin artıracağız. Bölgede yapacağımız çalışmalarla Döşemealtı turizmden hak ettiği payı alacak. İlçemizde 10 tane turizm bölgesi var; Güverçurumu, Evdirhan Termesos, Karain, Kırkgözsen, Aryasos, Döşemeyol, Kocain mağarası ve Ekşili göleti. Bu bölgede yapacağımız çalışmalarla Döşemealtı turizmden hak ettiği payı alacak. Bunu Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'un öncülüğünde yapacağımız projelerle bunları gerçekleştiğini hep birlikte göreceğiz” dedi.

 

“ Önceliğimiz insan”

Döşemealtı Belediyesi'nin nakit akışını dengeleyecek mülkiyet ve arazileri elden çıkarmasının bu projeyi sekteye uğratmayacağının altını çizen Kıvrım, “görülmeyeni görecek ve yapılmayanı yapmak için kolları sıvayacağız. Hiçbir çalışanımızı mağdur etmeden, Döşemealtı’nı Antalya’nın incisi haline getirmek için yola çıktık. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Döşemealtı’nda da ALTIN ÇAĞ başlayacak. Ekip olarak hiçbir şüphemiz yok. Kendimizden emin bir şekilde çıktığımız yolda bizlere inanarak göreve gelmemize destek vereceğine inandığımız Döşemealtı halkı için, yapılmayanları yapmak zorundayız. Antalya gibi turizmin başkenti olan bir ilin unutulmuş ilçesi Döşemealtı’nın kaderini değiştirmeye geliyoruz. Önceliğimiz insan, insanca yaşam. Toprak bakımından en büyük, sanayi bakımından en zengin, hipodrom, cezaevi gibi iş gücünün en yüksek olduğu ilçemizde projelerimiz insan odaklı olacaktır. Hızla büyüyoruz. Bu nüfus için evler lazım. Yatırımlar lazım. Yakın zamanda bu ilçenin nüfusu 200 bine dayanacak. Döşemealtı’nın 35 yılı inşaat ile geçecek. Üretilmiş on binlerce parselimiz var. Bundan sonra Antalya doğuya ve batıya büyüyemeyecek, kuzeye büyüyecek bu da Döşemealtı’nın inşaat ile anılması anlamına gelecek” dedi. 

 

“Çalışmaya bugün başlamadık”

İlçe başkanlığı döneminde hükümetin de desteğiyle Döşemealtı’na sayısız eser kazandırdıklarının altını çizen Kıvrım, “Döşemealtı’na okullar, köprülü kavşaklar, kreşler ve daha nicelerini yaptık. Kömürcüler Mahallemizdeki en büyük problem olan tapu sorununu çözdük. İlçemizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan hastane sorunumuzu da çözüme kavuşturduk. Yapımına devam edilen Döşemealtı Devlet Hastanemizde sona gelindi. Çok kısa bir süre sonra hizmete açılacak” dedi. 

 

“Yaşanabilir Döşemealtı”

Kıvrım, Döşemealtı Organize Sanayi Bölgesi başkanlığı ile birlikte toplu konut projeleri yapacaklarını belirterek, “Organize Bölgesi’nde çalışan 20 bin civarında personel var. Bunların yaklaşık 5 bini Döşemealtı’nda ikamet ediyor, 15 bininin ise ikameti Döşemealtı sınırları dışında. Bizim burada 15 bin insan için bir şeyler yapmamız lazım, Döşemealtı’nda ikamet etmelerini sağlamak zorundayız. Döşemealtında kazandıklarını burada harcayarak ilçenin gelişimi ve değişimine katkı sağlayacaklardır. Yaşanabilir bir Döşemealtı hayal olmaktan çıkmalı. OSB Başkanı Ali Bahar’la yaptığım görüşmelerde sosyal konut projesinde mutabık kaldık” diyerek projenin insan sirkülasyonu açısından ve ticari açıdan ilçenin canlanması için önemli bir proje olacağının altını çizdi. 

 

“Ulaşım sorunu tarih olacak”

Ulaşım konusunda vatandaştan gelen talepler doğrultusunda çözüm odaklı projelerinin hazır olduğunu anlatan Kıvrım, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü ile ortak çalışarak ilçemizin ulaşımını rahatlatmak için 20 araçlık bir araç filo kuracağız. Bu araçlar ring sistemi şeklinde çalışacak. Bu sayede ilçemizin ulaşımını da rahatlatacağız” cevabını verdi. Kırkgöz ile ilgili bir soruya da Kıvrım, “Buraya DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından yeraltı barajı yapılacak. Kısa süre sonra ihaleye çıkılacağını biliyorum. Bu sayede Antalya’nın en önemli su kaynağı korunmuş olacak” dedi.

 

“Çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmıyoruz”

Başkan Adayı Bekir Kıvrım, “Çok uzun zamandır partimizin bir neferiyim. Son 6 senedir de ilçe başkanlığı görevini üstlendim. 9 Şubat tarihi itibari ile Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Cumhur İttifakı’nın Döşemealtı Belediye Başkan Adayı olarak gösterildim. O günden beri de aralıksız olarak gece gündüz ekip arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Döşemealtı’nı adım adım gezerek çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmıyoruz” dedi. Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, hayata geçirecekleri Hayvan Barınağıyla da can dostlara sahip çıkacaklarını sözlerine ekleyerek, sokaklarda güvenle oynayabilen, okuluna gidebilen çocuklarımız için sokakta yaşayan canların güvenliğini de ön planda tutulduğu projelerinin hazır olduğunu belirtti. 

Haber: Filiz KELEŞ


Anahtar Kelimeler: Yaşanabilir Döşemealtı .
Tarih: 05.03.2024 12:41
  • Cumartesi 26 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 27.6 ° / 18.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.