2024-2029 HİZMET DÖNEMİNİN İLK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2024-2029 HİZMET DÖNEMİNİN İLK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2024-2029 HİZMET DÖNEMİNİN İLK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2024-2029 hizmet döneminin ilk meclis toplantısı, (Nisan Ayı) Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

 “KENTİMİZİ UZLAŞARAK BÜYÜTECEĞİZ”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan meclis toplantısı öncesinde bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, uzlaşı vurgusu yaptığı konuşmasında, “Bir yönetimdeki en tehlikeli şey, ‘ben yaptım, oldu’ mantığıdır çünkü bu mantık uzlaşma aramaz. Uzlaşmada hayır vardır diyorum. Bir yerde uzlaşı arayışı varsa eninde sonunda orada fayda sağlanır. Ben Tekirdağ için bu dönem böyle olacağını düşünüyorum. Bu meclisteki belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz ile kentimizi uzlaşarak büyüteceğiz.” ifadelerini kullandı.

“HİZMET BAYRAĞINI BU DÖNEM DAHA YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ”

Seçim sürecinin bittiğini, hizmet sürecine odaklandıklarını belirten Başkan Yüceer, “2024-2029 yılları arasında görev yapacak meclisimizin ilk toplantısını gerçekleştiriyoruz. Ben, meclisimize üstün başarı ve hayırlı çalışmalar diliyorum. Geçmişten bugüne görev alan bütün başkanlarımıza, meclis üyelerimize tüm hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Onlardan aldığımız bu hizmet bayrağını bu dönem daha yukarıya taşıyacağız inşallah. Hepimiz heyecanlı, tempolu ve zorlu bir seçim sürecinden geçtik. Ne mutlu ki bu zorlu süreci siyasi nezaket ve olgunlukla tamamladık. Ben bütün siyasi parti temsilcilerine ve adaylara bu zorlu süreci kentimizde bir demokrasi şölenine çevirdikleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“ORTAK PAYDAMIZ TEKİRDAĞ HALKINA VE 11 İLÇEMİZE HİZMET OLACAK”

Tekirdağ’ın ilk kadın belediye başkanı olarak hizmete hazır olduğunu belirten Başkan Yüceer, “1 Nisan tarihi itibariyle artık parti ayrımı bitti. Artık Tekirdağ’ı daha yukarılara taşıma zamanı başladı. Tekirdağ bu saatten sonra bizden hizmet, çalışma ve dayanışma bekler. Tekirdağ bizden halkçı belediyecilik bekler. Bizler artık A partisinin, B partisinin belediye başkanları, meclis üyeleri değil, Tekirdağ halkının belediye başkanları ve meclis üyeleriyiz. Artık kırgınlıkları, dargınlıkları geride bırakma zamanıdır. Elbette farklı düşüneceğiz. Çözüm önerilerimiz farklı olacak. Ama ortak paydamız Tekirdağ halkına ve 11 ilçemize hizmet olacak. Tüm meclis üyelerimizle birlikte kentimizi uzlaşarak kalkındıracağız. Ben Tekirdağ’ın ilk kadın büyükşehir belediye başkanı olarak, 11 ilçe belediye başkanımız ve meclis üyelerimizle birlikte daha güzel, daha yaşanılabilir bir Tekirdağ için hizmete hazırım. Yol arkadaşlarımızla birlikte yorulmadan, durmadan, büyük bir aşkla bu güzel kente hizmet edeceğiz. Tekirdağ’ımızı el birliğiyle hak ettiği yere taşıyacağız.” şeklinde konuştu.

“BÜYÜK AİLEMİZ TEKİRDAĞ’IMIZI HEP BİRLİKTE GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”

Halkçı bir belediyecilik anlayışıyla Tekirdağlılara hizmet vereceklerini belirten Başkan Yüceer, çok çalışarak vatandaşların teveccühüne layık olacaklarını söyledi ve şu ifadelerle sözlerini tamamladı:

“Ayrımsız ve ötekisiz bir şekilde 11 ilçemizin, 373 mahallemizin 1 milyon 200 bine ulaşan hemşehrimizin öncelikli ihtiyaçları doğrultusunda planlı ve birlikte yönetimi esas alan cinsiyet eşitliğine, yeşil çevreye duyarlı, adaletli, erişilebilir, şeffaf, katılımcı, güler yüzlü, dürüst, çalışkan bir anlayış içinde çalışacağız. Yaşamın her evresinde, her alanında hemşehrilerimizin yanında olacağız. Herkes için eşit ve adil bir belediyecilik anlayışıyla çalışacağız. Tekirdağ hızla büyüyen bir kent. Buna paralel olarak da hızla büyüyen problemleri var. Bunlara çözüm üretmek zorundayız. Her kesimle istişare ederek, danışarak, herkesin önerilerini ve eleştirilerini dinleyerek ulaşım, altyapı ve üstyapı sorunlarını çözeceğiz. Krizlere ve afetlere dayanıklı, havası, doğası ve suyuyla sorunsuz, üreten ve istihdam yaratan, yenilikçi ve akılcı, sosyal adaleti sağlayan, yoksulluğu yenen, nefes alan, yeşil kültür ve sanatı geliştiren, mutlu bir kent için, Tekirdağ için çalışacağız. Ama bunu ancak hep birlikte, el ele verebilirsek başarabiliriz. Büyük ailemiz Tekirdağ’ımızı hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Konuşmama son verirken bu dönemin verimli, faydalı, nitelikli çalışmalara imza attığımız, Tekirdağlı hemşehrilerimizin neşesine neşe kattığımız, Tekirdağ’ın gücüne güç kattığımız, kimselerin kimsesiz hissetmediği bir dönem, bir 5 yıl diliyorum. Yolumuz açık olsun. Allah bizleri utandırmasın”

Başkan Dr. Candan Yüceer’in konuşmalarının ardından meclis üyeleri de yeni hizmet dönemine dair duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

Daha sonra yeni hizmet döneminin meclis başkan vekilleri, katip üyeleri, encümen üyeleri, imar ve bayındırlık komisyonu üyeleri, çevre ve sağlık komisyonu üyeleri, plan ve bütçe komisyonu üyeleri, eğitim, kültür, gençlik ve spor komisyonu üyeleri, ulaşım komisyonu üyeleri, içişleri komisyonu üyeleri tarım, hayvancılık ve orman komisyonu üyeleri, Gelibolu Gökbüed Gölet Su Birliği üyeleri, Marmara Belediyeler Birliği üyeleri, Trakya Belediyeler Birliği üyeleri ve Tarihi Kentler Birliği üyeleri Büyükşehir Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda belirlendi.

Toplantıda ayrıca gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı, komisyon kararlarına ait dosyalar meclise sunuldu. Değerlendirilmesi gereken gündem maddeleri ise görüşülmek üzere ihtisas komisyonlarına havale edildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda belirlenen meclis başkan vekilleri, katip üyeleri komisyon üyeleri ve belediye birliklerinde Tekirdağ’ı temsil edecek olan üyeler şu şekilde:

MECLİS BAŞKAN VEKİLİ

MECLİS BİRİNCİ BAŞKAN VEKİLİ: HASAN TOPRAK

MECLİS İKİNCİ BAŞKAN VEKİLİ: FATMA ÇOBAN

ASİL MECLİS KATİP ÜYE

1. UĞUR KAYA

2. FATMA SÜERDEN KÖSE

YEDEK MECLİS KATİP ÜYE

1. SELAMETTİN HAKAN YÜCE

2. SERHAT BESLİ

ENCÜMEN ÜYELERİ

1. HÜLYA PERİN MERİÇ

2. ERDAL ZENGİN

3. ORAL ÇELİKKOL

4. İSA KUNT

5. HÜSEYİN VASFİ GÜNER

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU ÜYELERİ

1.         GÖKAY KELEŞOĞLU

2.         OĞUZ ÇAKMAK

3.         ERGÜN GÜLERYÜZ

4.         ŞABAN ERDEN

5.         BİLGEHAN ÇAĞLAR

6.         ALİ CENGİZ YÜRÜK

7.         Ümit KÖK

8.         NİLÜFER TEMUR

9.         METEHAN KUMYOL

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU ÜYELERİ

1.         SERHAT BESLİ

2.         SERTAÇ AKGÜL

3.         UMUT ÖGE

4.         FATMA ÇOBAN

5.         HABİP DURMAN

6.         SEZAYİ ÇETİN

7.         ALİ ÇOLAK

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU ÜYELERİ

1.         CENGİZ MEMİŞ

2.         HÜSEYİN VASFİ GÜNER

3.         TALAT ÇÖMLEKÇİOĞLU

4.         KENAN AŞER

5.         TANER İMAMOĞLU

6.         SELAMETTİN HAKAN YÜCE

7.         HÜSEYİN UZUNLAR

8.         MUSTAFA ÇALIM

9.         METİN KANAT

EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU ÜYELERİ

1.         EMİN BENAN UTKU

2.         FATMA ERÖZKAN

3.         UĞUR KAYA

4.         SELAMETTİN HAKAN YÜCE

5.         FATMA ÇOBAN

6.         EMRE İLDİZ

7.         CİHAN KARACA

ULAŞIM KOMİSYONU ÜYELERİ

1.         BURAK BOĞAÇ BAYKAL

2.         ERCÜMENT TUNCAY

3.         BULUT BECERİK

4.         KAZIM DOĞAÇ

5.         GÖKAY AKAND

6.         DOĞUKAN DAĞ

7.         MAHMUT DAĞLI

8.         MEHMET ERKUL

9.         EMRE İLDİZ

İÇİŞLERİ KOMİSYONU ÜYELERİ

1.         MURAT DİNÇ

2.         FATMA SÜERDEN KÖSE

3.         SELAMETTİN HAKAN YÜCE

4.         ALİ CENGİZ YÜRÜK

5.         İSA KUNT

6.         TURGUT ŞENTÜRK

7.         CİHAN KARACA

TARIM, HAYVANCILIK VE ORMAN KOMİSYONU ÜYELERİ

1.         OĞUZ ÇAKMAK

2.         BİROL TANER

3.         UMUT ÖGE

4.         HABİP DURMAN

5.         ERCÜMENT TUNCAY

6.         UĞUR EKER

7.         RAMAZAN KEMAL KURT

GELİBOLU GÖKBÜED GÖLET SU BİRLİĞİ ÜYELERİ

ASİL ÜYELER

1. ALPAY VAR

2. BİROL TANER

3. SERHAT BESLİ

YEDEK ÜYELER

1. FATMA KÖSE

2. UMUT ÖGE

MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYELERİ

ASİL ÜYELER

1.         DOĞUKAN DAĞ

2.         KENAN AŞER

YEDEK ÜYE

1.         FATMA ERÖZKAN

TRAKYA BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYELERİ

ASİL ÜYELER

1. İSA KUNT

2. OĞUZ ÇAKMAK

YEDEK ÜYE

1. UĞUR KAYA

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ ÜYELERİ

ASİL ÜYELER

1. HÜLYA PERİN MERİÇ

2. EMİN BENAN UTKU

3. ALİ CENGİZ YÜRÜK

YEDEK ÜYELER

1. KENAN AŞER

2. BİROL TANER


Tekirdağ,Tekirdağ Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 14.04.2024 05:28
  • Salı 26 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.2 ° / 18.2 ° Güneşli
  • Perşembe 25.1 ° / 18.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.