"47 İLDE DEAŞ’A DARBE"
"İKİ HAFTALIK OPERASYONLARDA 298 ŞÜPHELİ YAKALANDI"
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde terörle mücadele kapsamında kararlılıkla sürdürülen operasyonlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Son iki hafta içinde, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin 47 ilde gerçekleştirdiği geniş çaplı operasyonlarda, terör örgütü DEAŞ’a yönelik önemli bir darbe vuruldu. Toplamda 298 kişi gözaltına alındı.
"OPERASYONLAR DEVLETİN TÜM GÜCÜYLE KOORDİNELİ YÜRÜTÜLDÜ"
Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları’nın talimatıyla, Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Başkanlıkları ile Jandarma Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nın ortak çalışmasıyla düzenlendi. Bakan Yerlikaya, bu iş birliği sayesinde örgüte ciddi zarar verildiğini belirtti.
"159 ŞÜPHELİ FİNANS KAYNAĞI OLARAK TESPİT EDİLDİ"
Yapılan çalışmalarda, DEAŞ içinde aktif olarak faaliyet gösteren ve örgüte finans sağladığı belirlenen 159 şüpheli yakalandı. Özellikle para transferi, lojistik destek ve eleman temini gibi konularda faaliyette bulundukları değerlendirilen bu kişilerin bağlantıları mercek altına alındı.
"JANDARMA OPERASYONLARINDA 139 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"
Jandarma ekiplerinin ayrı ayrı yürüttüğü operasyonlarda ise 139 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, örgütsel doküman ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
"YERLİKAYA’DAN MÜCADELE MESAJI"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları, MİT, valilikler, emniyet ve jandarma birimlerini tebrik etti. Yerlikaya, "Teröre karşı birlik, beraberlik ve dayanışma en büyük gücümüzdür. Halkımızın huzur ve güvenliği için operasyonlarımıza kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.