Bakan Işıkhan, Kırıkkale, Nevşehir ve Niğde İllerini Ziyaret Etti

Bakan Işıkhan, Kırıkkale, Nevşehir ve Niğde İllerini Ziyaret Etti

Bakan Işıkhan, Kırıkkale, Nevşehir ve Niğde İllerini Ziyaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, çeşitli temaslarda bulunmak ve programlara katılmak üzere Kırıkkale, Nevşehir ve Niğde illerinde ziyaretlerde bulundu.

Bakan Işıkhan, ilk olarak Kırıkkale Valiliği’ni ziyaret etti, Vali Mehmet Makas’tan kentteki çalışmalar ve projelere ilişkin bilgi aldı.

Daha sonra Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret eden Işıkhan, burada yaptığı konuşmada özellikle son bir aydır yoğun bir şekilde tüm illeri ve ilçeleri adım adım gezdiklerini söyleyerek, “Türkiye Yüzyılı kabinesi ve Türkiye Yüzyılı teşkilatları olarak bugüne kadar yaptıklarımızı ve inşallah gelecekte yapacaklarımızı anlatıyoruz. Anlatmaya da devam edeceğiz. Bizler seçimden önce de sahalardaydık, seçimden sonra da sahalarda halkımızla birlikte olmaya devam edeceğiz. 21 yıldır milletinin emrinde, hasbi niyetle, azimle, cesaretle, fedakarlıkla, önüne konan her türlü engele rağmen çalışanın, üretenin, taş üstüne taş koyanın kim olduğunu sizler biliyorsunuz. İşte her şey ortada! İşte Türkiye’nin 21 yılda geldiği nokta ortada” ifadelerini kullandı.

2023 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüme göstererek Avrupa Birliği ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığının altını çizen Bakan Işıkhan, “Dolar bazında milli gelirimiz Türkiye tarihinde ilk kez 1 Trilyon doları aşmış durumda. Kişi başına düşen gelir de 13 Bin 110 dolarla tarihin en yüksek seviyesini gördük. Bu hafta 2023 yılı işgücü verilerinde; istihdam ve işgücüne katılım oranları son 22 yılın, işsizlik oranı ise son 10 yılın en iyi verisi olarak açıklandı. Bu uyguladığımız politikaların sonucudur. Daha da iyi yerlere geleceğiz inşallah. Diyoruz ki bu yüzyıl, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği gibi Türkiye Yüzyılı olacak. Bakınız bu temeli boş, birkaç yıl sonra hatırlanmayacak bir vaat değil, aksine tüm verilerin ortaya koyduğu büyük bir vizyonun planıdır. Bunlar daha başlangıç değerli dostlar. 22 yıllık eser siyasetimizin, devlet millet el ele inşa ettiğimiz güçlü Türkiye’nin önümüzdeki yüzyılda yankılanacak ayak sesleridir” diye konuştu.

“İşsiz Sayısı 2023 Yılında, Bir Önceki Yıla Göre 318 Bin Kişi Azaldı”

Ardından “Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları” Programı’nda İş insanları ile bir araya gelen Işıkhan, burada yaptığı konuşmada ise şunları kaydetti:

“Kırıkkale, tarihiyle, konumuyla, tarımıyla, endüstrisiyle önemli illerimizden bir tanesi. Dolayısıyla burada, sizlerin fikirleri ve önerileri bizler için yol göstericidir. Çalışma hayatından sosyal güvenliğe kadar inisiyatif aldığımız her konuda her daim istişareyi, iletişimi, diyaloğu ön planda tutmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik ruhuyla, başta çalışma hayatı olmak üzere Türkiye’yi küresel anlamda hak ettiği konuma taşıyacak her alanda geliştirmeye devam edeceğiz. Kırıkkale’nin büyük bir potansiyeli var. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında, bir önceki yıla göre 318 bin kişi azaldı. Geçtiğimiz yıl özelinde baktığımızda, 2023 yılında toplam istihdam edilenlerin sayısı 880 bin kişi artarak 31 milyon 632 bine ulaşmıştır. Türkiye ekonomisinde 2005 yılına göre 12 milyon 275 bin kişilik yeni istihdam meydana gelmiştir.”

“2005 Yılından 2023 Yılına Gelindiğinde İstihdam Oranı 8,3 Puan Artmıştır”

Yıllar içerisinde işsizlik oranının azalması noktasındaki olumlu ivmenin 2023 yılında da devam ettiğini, istihdam oranının bir önceki yıla göre 0,8 puan artarak yüzde 48,3 olarak gerçekleştiğini aktaran Bakan Işıkhan, “2005 yılından 2023 yılına gelindiğinde ise istihdam oranı 8,3 puan artmıştır. 2005 yılında sanayi istihdamı 4 milyon 140 bin kişi iken, 2023 yılında 6 milyon 711 bin kişi olarak gerçekleşmiş, ülkemizin sanayi alanındaki atılımlarının işgücü istatistiklerine önemli bir yansıması olmuştur. Yine İnşaat sektöründe; 2005 yılında inşaat istihdamın 1 milyon 96 bin kişi iken, 2023 yılında 1 milyon 997 bin kişi olarak gerçekleşmiş, Türk inşaat, yapı sektörünün de istihdama katkısı net bir şekilde görülmüştür. Hizmet sektöründe ise, 2005 yılında hizmetler istihdamı 9 milyon 176 bin kişi iken, 2023 yılında 18 milyon 230 bin kişi olarak gerçekleşmiştir. Bu veriler hizmetler alanındaki ekonomik büyümenin net bir göstergesi olarak karşımıza çıkmıştır” bilgilerini paylaştı.

Işıkhan, bu verilerin pandemiye, bölgedeki savaşlara ve asrın felaketine rağmen, doğru yolda, vatandaşları asla mağdur etmeden hizmetlere kesintisiz devam edebildiklerini gösterdiğine dikkati çekerek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği Türkiye Yüzyılı vizyonunu inşallah sizlerin desteğiyle başaracağız. Bu yüzyılı; emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız. Şurası çok önemli; ülkemizin gücü büyük ölçüde yerel yönetimlerimizin gücünden geliyor. Kalkınma yerelden başlar hakikatine istinaden yerelde ne kadar güçlü olursak genel icraatlarımızın da o derece güçlü olacağına inanıyoruz. Çünkü şunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki; gelişim, ilerleme ve kalkınma yerelden başlar” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Işıkhan, kentteki temasları kapsamında Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı da ziyaret ederek, şehirdeki çalışmalar ve projelere ilişkin bilgi aldı.

“Çalışma Hayatından Sosyal Güvenliğe Kadar İnisiyatif Aldığımız Her Konuda İstişareyi, İletişimi, Diyaloğu Ön Planda Tutmaya Devam Edeceğiz”

Kırıkkale’deki temaslarının ardından Nevşehir’e geçen Bakan Işıkhan, ziyaretleri kapsamında ilk olarak Nevşehir Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan Işıkhan, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran’ın, Nevşehir’de örnek bir belediyecilik sergilediğine işaret ederek, “Kendisini örnek belediyeciliği için tebrik ediyoruz. İnşallah bundan sonra da çok daha ileri hizmetlerle uzun yıllar Nevşehir’e hizmet etmeye devam edecek” dedi.

Daha sonra Nevşehir’de düzenlenen “Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları” Programı’na katılan Bakan Işıkhan, Nevşehir’in, coğrafyasıyla, tarihiyle, konumuyla, dokusuyla sadece Türkiye’nin değil, dünya için önemli merkezlerden bir tanesi olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çalışma hayatından sosyal güvenliğe kadar inisiyatif aldığımız her konuda her daim istişareyi, iletişimi, diyaloğu ön planda tutmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik ruhuyla, başta çalışma hayatı olmak üzere Türkiye’yi küresel anlamda hak ettiği konuma taşıyacak her alanda geliştirmeye devam edeceğiz.”

Türkiye ekonomisinde 2005 yılına göre 12 milyon 275 bin kişilik yeni istihdam meydana geldiği bilgisini paylaşan Işıkhan, yıllar içerisinde işsizlik oranının azalması noktasındaki olumlu ivmenin 2023 yılında da devam ettiğini ifade etti.

“Gelecek Yüzyıla, Başta Çalışma Hayatı Olmak Üzere Kronik Hale Gelen Ne Kadar Sorun Varsa Bunları Çözen Bir Yönetim Anlayışıyla Yürüyoruz”

Nevşehir’deki temaslarının ardından Niğde’ye geçen Bakan Işıkhan, burada Efendibey Mahallesi İftar Programı’na katıldı.

Programda konuşma yapan Işıkhan, konuşmasına Ramazan-ı Şerif’i tebrik ederek,  bu mübarek günlerin İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyerek başladı. Bakan Işıkhan, şunları kaydetti:

“Kahramanlar Diyarı Niğde’de ülkemizin kalkınması için emek veren, katma değer üreten siz değerli Niğdeli hemşehrilerimle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. İftar sofraları; birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, paylaşmanın, sevginin ve hoşgörünün simgesidir. Bu manevi mevsimin, Gazze’deki kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm mazlum ve mağdur coğrafyalardaki kardeşlerimizin de sıkıntılarından kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum. Vatan için can veren aziz şehitlerimize ve hayatını kaybeden Gazilerimize bir kez daha bu Mübarek Ramazan ayı vesilesiyle Allah’tan rahmet diliyorum.”

Bakan Işıkhan, hizmetin üretilmesi için gereken talebi oluşturan, sokakların nabzını tutan, toplumun sesi olan asıl merciinin milletin kendi olduğuna vurgu yaparak, “Biz yöneticiler ve idareciler her ne kadar sistemin başında olsak da asıl icraatı, politikayı üretenler, sahalardır. Bu anlayışla görev alanımız ne olursa olsun 21 yıldır her daim vatandaşlarımızın arasında olduk. Yürüdüğümüz her yolu halkımızla omuz omuza yürüdük. Bizim yönetim anlayışımızda durmak yok, kendini tekrar etmek yok. Hep daha iyisi, daha ilerisi, daha fazlası için çalışıyoruz. Bizler yola çıkarken bu yüzyılı emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız demiştik. Dün olduğu gibi bugün de aynı hassasiyetle gelecek yüzyıla, başta çalışma hayatı olmak üzere her alanda vatandaşıyla, halkıyla iç içe olan, kronik hale gelen ne kadar sorun varsa bunları tek tek çözen bir yönetim anlayışıyla yürüyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin tüm dünya ülkelerinin iflas bayrağını çektiği, pandeminin zor şartlarında dahi büyümeyi başarabilmiş bir ülke olduğuna vurgu yapan Işıkhan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ülkemiz son yıllarda istihdam rakamlarında tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Bunu sizlerin gösterdiği direnç ve dayanıklılık sayesinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK kadroların vizyoner bakış açısı sayesinde başarabildik, hamdolsun. Arkasından gelen asrın afetinde de yine tüm ülkelere örnek olacak bir dayanışma örneği sergilediniz. Birlikte ne kadar güçlü olduğumuzu bir kez daha tüm dünyaya gösterdik. Bu yıl, Türkiye Yüzyılı’nın başladığı bir yıl olacak. Türkiye Yüzyılı başlarken, öncelikle bizi engelleyen ve başarısızlığımıza neden olacak hiç bir engele fırsat vermememiz gerekiyor.”

Bakan Işıkhan, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in Niğde’yi; örnek bir belediyecilikle buluşturduğunun altını çizerek, “Önümüzdeki dönemde inşallah çok daha ileri hizmetlerle Niğde için çalışmaya devam edecek” dedi.


Ankara,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
belediye365.com

Tarih: 30.03.2024 01:05
  • Pazartesi 27.6 ° / 18.8 ° Güneşli
  • Salı 26 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.2 ° / 18.2 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.