Bu Okul Yeniliklerin ve Başarının Öncüsü

Eğitim öğretim adına yaptığı yenilikçi ve başarılı çalışmaları ile İstanbul ve Türkiye genelinde Ortaokullar arasında adından sıkça söz ettiriyor.

Bu Okul Yeniliklerin ve Başarının Öncüsü

Bu Okul Yeniliklerin ve Başarının Öncüsü

Eğitim öğretim adına yaptığı yenilikçi ve başarılı çalışmaları ile İstanbul ve Türkiye genelinde Ortaokullar arasında adından sıkça söz ettiriyor.

 

İstanbul’un en iyi Ortaokulları arasında yerini alarak, başarıları ve yenilikleri ile adından sıkça söz ettiren Esenyurt Ortaokulu müdürü Tamer Turan, hedeflerinin daha başarılı projelerimiz ile Türkiye’nin en iyi okulları arasında yerimizi almaktır.

Eğitim öğretim adına yaptığı yenilikçi ve başarılı çalışmaları ile İstanbul ve Türkiye genelinde Ortaokullar arasında adından sıkça söz ettiren Esenyurt Ortaokulu müdürü Tamer Turan; Biz öğrenci, öğretmen, veli ve idari kadromuz ile bir bütünüz. Başarılarımızı bu birlik ve beraberliğimize borçluyuz. Çalışmalarımızı tam bir aile ortamı içerisinde inanarak yürütüyoruz ve başarılarımızın sırrı da buna bağlıdır. Yaptığımız tüm çalışmalarımıza koşulsuz destek veren ilçe Kaymakamlığımız ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, bizlere bu başarıları yaşatan öğrenci, öğretmen, veli ve idari kadromuza çok teşekkür ediyorum.   

 

 

 

 

 

“Festivallerimiz”

Esenyurt Ortaokulu folklor ekibimiz, 23 Ülkenin katılımıyla İtalya'da gerçekleştirilen "Uluslararası Folklor Festivali’nde ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. Bu festival birçok öğrencimize daha küçük yaşlarda bir gösteri sergileyerek özgüvenlerini arttırma fırsatı sunmuş,  ayrıca birçok ülkenin ziyaret edilmesi ile öğrencilerimiz farklı kültürleri de görmüş yabancı dillerini geliştirme ve pratik yapma şansı yakalamıştır. Bu etkinliği her yıl devam ettirerek gelenek haline gelmesini ve daha birçok öğrencimizin bu tecrübeyi yaşamasını hedeflemekteyiz. 

“Kum Havuzumuz”

Anaokulu öğrencilerimiz için okulun sadece dört duvardan ibaret olmaması, doğayla iç içe olmaları, Hayal güçlerinin gelişmesi, duygularını ifade etmeye yardımcı olması. Sosyal etkileşimi teşvik etmesi, dikkat ve konsantrasyon arttırmaya yardımcı olması ve Bilişsel gelişimi geliştirmesi amacıyla okulumuza kum havuzu yaptırılmıştır.

“Minderini Kap Da Gel”

Esenyurt’ta hem ailelere hem de öğrencilerimize kitap okuma sevgisini aşılamak ve yerleşmiş bir okuma kültürü oluşturmak için minderini kap da gel etkinliği başlatılmıştır. Tüm güzel havalarda okulumuzun bahçesinde minderlerimizi koyarak klasik müzik eşliğinde okuma etkinliklerimizi gerçekleştirmekteyiz. Bu etkinliğimizde gelenekselleşmiş etkinliklerimizin arasında yer almaktadır.

 

“Grafiti Festivali”

Öğrencilerimizin ve birçok grafiti sanatçımızın eşliğinde yapılan bu etkinliğimizde ise öğrencilerimiz ve sanatçılarımız okul bahçemizin duvarlarını kendi hayal güçlerine göre sanat eserine dönüştürmekte ve bu da öğrencilerimizin okulu daha çok benimseyerek hiç ayrılmak istemeyecekleri bir mekan konumuna dönüştürmektedir. Grafiti festivalimizde gelenekselleşmiş etkinliklerimiz arasında yerini almaktadır.

“Tarım Atölyesi”

Okulumuzda,  öğrencilerimizin doğayla içi içe olabilmeleri amacıyla okul bahçemize tarım atölyeleri kuruldu. Bir ilk olma özelliği taşıyan bahçemizde öğrencilerimizin çiçek, fidan ve bitkileri daha iyi tanımalarının sağlanması, öğrencilerimize üretme bilincini aşılamak, ayrıca yetiştirilen bitkilerin ekimi, sulanması ve bakımını öğrencilerimizin yapmasıyla onlara sorumluluk bilincini kazandırmayı hedeflenmekteyiz.

“Toprakla Buluşan Minik Eller”

Burada öğrencilerimizin kendilerine ait olan bahçelerine tohum ekmeleri ve onların yetişmelerini görmeleri eğitimleri açısından çok önemli. Maydanoz, tere, soğan ve ıspanak ekimi yapan öğrencilerimiz yaşayıp eğlenerek öğrenme fırsatı buldu. Tablet ve telefonun sıcaklığı karşısında toprağın serinliğinin çocukları daha fazla mutlu ettiğini gördük. Toprakla buluşan ellerin sahipleri çok mutlu oldular. Alın terimiz ve emeğimizle yaptığımız atölyenin faydasına şahit olduk. Öğretmen ve velilerimizde aynı memnuniyeti gördük.

“Kendin Yetiştir, Kendin Ye”

Tarım beceri atölyesi ile çocukların bitkileri tanıma, toprakla haşir neşir olma, yetiştirdikleri ürünlerin gelişim aşamalarını görme, arkadaşları ile birlikte iş yapabilme kültürünü kazanmalarını hedeflenmekte. Ayrıca öğrencilerimizin kendi yetiştirdikleri sebzelerle çorba yapılarak tüm okulumuza ikram edilmesi paylaşma duygularını da desteklemektedir.

“Spor Faaliyetleri”

Okulumuz karate, kickbox, hentbol, futsal, masa tenisi gibi birçok sportif alanda yarışmalara katılmakta ve dereceler elde etmektedir. Öğrencilerimiz, Kickbox’ta İstanbul 1.liği ve 2.liğini elde etmiş olup Giresun’da düzenlenecek olan Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanmışlardır. Ayrıca bir başka öğrencimiz karate branşında kata kategorisinde gümüş, kumite kategorisinde bronz madalya kazanmıştır. 

“Eğitimdeki Başarımız”

Tüm bu sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimizin yanında eğitimdeki başarılarımızda göz doldurmaktadır. Bu yıl Çapa Fen Lisesine de bir öğrencimizi yerleştirmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Okulumuz öğrencilerimizi hayata her yönüyle; hem eğitimde hem sporda hem kültürel alanda ve daha sayamadığımız birçok alanda desteklemektedir ve desteklemeye devam edecektir. Bu yolda bizimle yürüyen tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, aile birliğimiz ve idari kadromuza teşekkür ederiz dedi.


Tarih: 15.12.2022 16:16
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Cuma 26.2 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.4 ° / 19.5 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.