HÜRRİYET: ARAÇ KİRALAMASI BÜYÜK BİR SOYGUNDUR!

HÜRRİYET: ARAÇ KİRALAMASI BÜYÜK BİR SOYGUNDUR!

HÜRRİYET: ARAÇ KİRALAMASI BÜYÜK BİR SOYGUNDUR!

Nokta TV’de Seçime Doğru programında konuşan Başkan Hürriyet, “Araç kiralamaları büyük bir soygundur” dedi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Nokta TV’de yayınlanan Seçime Doğru programına konuk oldu. Araç kiralamalarının uğrattığı zararı rakamlarla açıklayan Başkan Hürriyet, “Benim bir konuda vicdanım rahat. 5 yıldır ranta değil, kişilere değil, cebimize değil, gerçekten halka çalıştık. Göreve geldiğimizde fotokopi makinaları bile kiralıktı. İsteseydim kiralamaya devam ederdim. Gittik 3’te 1 fiyatına satın aldık.

“Elimizin Tersiyle İttik”

Araçların kiralaması çok büyük bir soygundur. Biz hepsini elimizin tersiyle ittik. Bugün o aldığımız araçlara 350 milyon bile harcanmış olsa yine de tasarruflu. Bugün o araçlara ayda 10 milyon kredi ödüyoruz. Eğer kiralamaya devam etseydik en az 50 milyon ödeyecektik. Ve kredi 2 yıl sonra bitecek. Araçların hepsi belediyenin malı olacak. Bütün araçlara yapılan bakım onarım masraflarını da hesapladık. Yılda 20 milyon masraf yapmışız. Aylık 2 milyon bile etmiyor. Bu kadar basit hesap.

“Geçmişten Kalan Borçları Ödedik”

EYT yasası çıktı. Tüm belediyelere ucuz kredi kullandı bize tek kuruş kredi çıkmadı. 25 milyonu kendi öz bütçemizden ödemeyi başardık. Geçmiş dönemde emekli edilmemiş mağdur edilmiş işçiler vardı. Onları da emekli ettik. 33 milyon da onların tazminatını ödedik. Eski zamanlardan kalma 36 milyonluk SGK borcu varmış. O 36 milyon yapılandırılmış. 6 milyonu benden önceki döneme, 30 milyonu bana denk geldi. Onu da ödedik.


Kocaeli,İzmit Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 28.03.2024 12:45
  • Pazar 27.3 ° / 16.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 27.6 ° / 18.8 ° Güneşli
  • Salı 26 ° / 17.3 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.