Pendik Belediyesi Edirne Kültür Gezileri

Pendik Belediyesi Edirne Kültür Gezileri

Pendik Belediyesi Edirne Kültür Gezileri

PENDİK BELEDİYESİ EDİRNE KÜLTÜR GEZİLERİ

16-20 OCAK 2024

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Edirne, Türkiye’nin batı sınırına en yakın yerleşmesi olarak bölge ve ülke açısından önemli bir transit merkezi; ülkenin Avrupa’ya açılan kapısı niteliğindedir. Yaklaşık 90 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış; Osmanlı mimarisini doruk noktasına taşıyan görkemli dini yapıları ve sivil mimarlık örnekleri ile ön plana çıkmıştır. Edirne’de cami, mescit, tekke, türbe gibi dini yapılar; medrese, külliye gibi eğitim ve sosyo-kültürel yapılar; han, çarşı gibi ticari yapılar; kilise, sinagog gibi azınlık yapıları; köprü, çeşme gibi su yapıları yanı sıra çok sayıdaki sivil mimarlık örnekleri kente kimliğini kazandıran, Osmanlı kültürünü ve mimarisini yansıtan ögeler arasındadır.

Gezi Güzergahı

Balkan Savaşı Müzesi, Sarayiçi, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreş Meydanı, Adalet Kasrı, Fatih ve Saray Köprüleri, Cihannüma Kasrı, Kum Kasrı ve Hamamı, II.Beyazid Külliyesi Sağlık Müzesi, Tarihi Meriç Köprüsü, Lozan Anıtı, Tren İstasyonu, Üç Şerefeli Camii, Eski Camii, Mimar Sinan’ın ustalık eserimdir dediği Selimiye Camii, Arasta Çarşısı

Katılım Koşulları

Bilgilendirme


İstanbul,Pendik Belediyesi
belediye365.com

Tarih: 05.01.2024 13:46
  • Salı 25.4 ° / 16 ° Güneşli
  • Çarşamba 23.2 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.5 ° / 16.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.