Pozitif Okul İkliminin Öncüsü

Pozitif okul ikliminin öncüsü, Esenyurt Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Müdürü İbrahim Demir, Rehberlik servisimiz tarafından çok yönlü eylem planlamaları tüm yıl bir plan çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

Pozitif Okul İkliminin Öncüsü

Pozitif Okul İkliminin Öncüsü

Pozitif okul ikliminin öncüsü, Esenyurt Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Müdürü İbrahim Demir, Rehberlik servisimiz tarafından çok yönlü eylem planlamaları tüm yıl bir plan çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

Akademik çalışmaların yanında, sosyal sorumluk projeleri, sportif ve sanatsal faaliyetleriyle okulunda öğrencilerine teknolojiyle bütünleştiren, Esenyurt Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Müdürü İbrahim Demir, “Pozitif Okul İklimi” projesini hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade etti. 

Esenyurt Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu Müdürü İbrahim Demir; İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Necati YENER öğrencilerimizin kalbine dokunan, gönlüne ulaşan çalışmalara öncelik verilmesi yönünde bir vizyon ortaya koydu. Bizler de bu doğrultuda ilçemizdeki tüm okullarla birlikte “Okuluna Hoş geldin” projesini gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında öğrencilerde “okul” algısını daha fazla olumlayacak, pozitif duygularla okul ikliminin birleştirerek daha verimli bir Eğitim öğretim İklimi oluşturacak bir çok etkinlik ve çalışmayı içinde barındıran, bir takvim doğrultusunda çok yönlü iyileştirme ve geliştirme eylemleri içeren “ Pozitif Okul İklimi” projemizi bu yıl uygulamaya koyduk.

 

“Bul Bakalım”

Okulumuzun diğer okullardan ayırıcı olarak Bilgisayar atölyemizde bulunun 3D Yazıcı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından aktif olarak kullanılmakta bu alanda öğretmenlerimiz, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kurdukları ekiplerle çalışmalar yapmaktadır. Ayrıca yazılım noktasında okulumuzda çalışmalar yapılmakta olup yazılımın tamamının öğretmen ve öğrencilerimizin yaparak geliştirdiği "BUL BAKALIM" isimli matematik temel becerilerinin test edildiği matematik oyunu bulunmaktadır. 

Ayrıca Bakanlığımızın ve Avrupa birliğinin ortak gerçekleştirdiği Eğitimde Bütünleştirme Zirvesinde tamamını okul rehber öğretmenimiz Kemal Tarik Arıcıoğlu' nun geliştirdiği Mobil Online Test istatistik ve Eğitim (motive) uygulaması en iyi örneklere seçilerek sergilenmeye değer bulunmuştur.

“Eğitimde Bütünleştirme Zirvesi”

0kulumuz Rehber Öğretmeni, Kemal Tank Arıcıoğlu’nun yazılımını yaparak geliştirdiği MOTİVE mobil uygulaması Avrupa Birliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Bütünleştirici Eğitimin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Ankara ATO Congresium'da gerçekleşecek; Eğitimde Bütünleştirme Zirvesinde Üniversiteler, Dernekler, Vakıflar ve Eğitim Kurumları tarafından geliştirilen yüzlerce proje arasından otuz beş akademisyenden oluşan hakem heyeti tarafından; İyi Uygulama Örneği olarak seçilerek zirvede sunuma hak kazandı. Ve bu zirvede sunumumuzu gururla sergiledik.

Çok Yönlü Eylem Planlamaları

Rehberlik servisimiz tarafından çok yönlü eylem planlamaları içeren "Pozitif Okul İklimi" oluşturma çalışmaları tüm yıl bir plan çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca yine rehberlik servisimiz tarafından " Akran Zorbalığı" , "Devamsızlığın Azaltılması ve Devamsız Öğrencilerin Okula Kazandırılması|" konularında veli ve öğrencileri de içeren planlı eylemler yıl boyunca gerçekleştirilerek süreç değerlendirmeleri aylık olarak yapılmaktadır. Sonuç olarak, okulumuz tüm dezavantajlı görünen durumlara karşın ortaya koyduğu planlı iyileştirme ve geliştirme eylemleriyle bölgede tercih edilen ve güvenilen bir kurumsal yapıya kavuşmaktadır. 

“Aile Okulu Projesi”

Bakanlığımızın bu yıl uygulamaya koyduğu Aile Okulu projesi ve Veli Akademileri kapsamında, velilerimize yıl boyunca okulumuz çatısı altında bir çok konuda eğitim veriyoruz.

Bakanlığımız tarafından okulumuzun ihtiyaç duyduğu her türlü donanım ve malzeme hızlı bir şekilde karşılanmaktadır. Bu noktada bizlere düşen de öğretmen, öğrenci, veli, okul idaresi ve aile birliğimiz ile birlikte okulumuzu en yüksek seviyeye çıkarmaya çalışmak olmalıdır. Bu çocuklar bizim varlık sebebimiz ve gerçekten her şeyin en iyisine layıklar. 

“Bağlama Kursu”

Okulumuzu sadece öğrencilerimizin eğitim gördüğü bir çatı olarak görmüyoruz. Burası öğrencilerimizin yanında velilerimizin hatta öğretmenlerimizin ve bizlerin bile öğrendiği bir yer. Bu yıl öğretmenimizle birlikte Halk Eğitim Merkezimizin desteğiyle öğretmenlerimize bağlama kursumuzu açtık, müzik öğretmenimiz, öğretmenlerimize kurs vermektedir.

 

 

Öğrenciler Bizim Varlık Sebebimiz”

Sonuç olarak zaman hızla değişiyor, buna paralel olarak öğrencilerimizin istek ve ihtiyaçları da hızla değişiyor. Bizler tamamı genç, dinamik ve donanımlı eğitim kadromuzla Z kuşağı diye tabir edilen öğrencilerimizin istek ve beklentileriyle Milli Eğitim Bakanlığımızın temel hedeflerini ortak bir zeminde birleştirerek proaktif bir şekilde bu beklentilere karşılık veriyoruz. İşimizi ne yaptığımızı ve neyi hedeflediğimizi bilerek ve severek yapan bir kadroyuz. Yukarıda da bahsettiğim gibi "öğrencilerimiz bizim varlık sebebimiz ve gerçekten her şeyin en iyisini hak ediyorlar dedi.

 

 

 


Anahtar Kelimeler: pozitif okul ikliminin öncüsü
Tarih: 21.12.2022 15:59
  • Pazartesi 28.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 29.3 ° / 20.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.8 ° / 20.8 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.